Kövessen minket a Facebookon!

Az Instagram még hatékonyabbá teszi platformján az eCommerce tevékenységet

Az Instagram újabb frissítéseket tesztel, amikkel támogatja a platformon történő vásárlásokat. Nézzük is, milyen funkciókról van szó.


Önálló platformot kapnak az együttműködésekkel kapcsolatos üzenetek


Jelenleg 3 fül található az Private Message részben: a Primary, a General és a Request rész. A Primary fülben egy másik felületet is el akar helyezni az Instagram, mely a „Partnerships” nevet fogja viselni. A tervek szerint úgy lehet majd megtekinteni ezeket az üzenetet, hogy a Primary üzenetek között rányomunk a „Partnership messages” gombra, ami az üzenetek felett fog megjelenni.

Azonban az kérdéses, hogy mennyire fog beválni az új frissítés az influencer-eknek. Hiszen a legtöbb véleményvezér – legalábbis Magyarországon – nem az Instagram felületén kommunikál a márkákkal, hanem e-maileken keresztül. A funkció jelenleg tesztelés alatt van.


Új reklámformátumok a Reels-ben


Az Instagram jelenleg a rövid videó formátumú kontent monetizálásán dolgozik, amikkel a márkák tartalmait lehet hirdetésként futtatni a platformon.


Nemcsak a cégeket akarja segíteni az Instagram, hanem a tartalomkészítőket is


Ugyan Magyarországon még nem érhető el az alkalmazás affiliate programja, a tengerentúlon már javában folyik a kampány. A programban résztvevőknek az Instagram elérhetővé tett egy új funkciót, aminek segítségével önálló boltfelületet vehetnek igénybe, amelyben azokat a termékeket helyezhetik el, amelyeket ajánlanak a követőiknek. A boltot úgy lehet majd elérni, hogy a tartalomkészítők profilján rányomunk a „View Shop” gombra.

Ezzel a frissítéssel az Instagram azon termékek elérését kívánja növelni, amelyek az affiliate programban résztvevő véleményvezérek közreműködésével lettek hirdetve. Ezáltal támogatja a programban résztvevő influencer-eket – és a velük közreműködő márkákat is.

Segítség kellene az online marketing feladataidban? Keress meg bennünket vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média