Kövessen minket a Facebookon!

Google Maps statisztikák, amiket 2021-ben ismerned kell!

A Google jelenlét és rangsor javítása olyan lényeges szempont manapság egy vállalkozás életében, amit rengetegen próbálnak profi eszközökkel és persze rengeteg befektetett pénzzel megoldani. Éppen ezért minden olyan alkalmat érdemes megragadnod akár üzleti, akár marketing szempontból, ami közelebb vihet ehhez a célodhoz.

Különösen akkor, ha olyan tippeket kaphatsz, melyek nem feltétlenül kerülnek pénzbe, mindössze stratégiai szempontból változtatnak a hozzáállásodon. A webhely javítására irányuló statisztikák pedig kiemelik ezzel kapcsolatban a Google Maps fontosságát. Nézzük is meg, miért!


Helyi keresőoptimalizálás helyi vállalkozásként


A legkézenfekvőbb terület, amire a Google Maps jelentős hatást gyakorol, a különböző helyi szolgáltatásokat kínáló oldalak. Rengeteg pénzt veszíthetsz azzal, ha a céged nem figyel a Google Maps marketingjére, mert értékes ügyfeleket veszítesz ezáltal.


Az összes keresés majdnem fele helyi dolgokra összpontosít!


A lokális marketing alapvető szereplői a helyi keresésekre felugró oldalak és hirdetések. Az okostelefonnal rendelkezők 82%-a helyi keresőmotorokat használ. A Google keresések közül pedig 46%, ami helyi dolgokra koncentrál. Vagyis adott nyelven, adott helyre koncentrálnak és a közelben keresnek valamire megoldást.

2019 és 2020 között a „közelemben” szócskával kiegészített Google Maps keresések több mint 100%- al növekedtek a felhasználók között. Azon felhasználók, akik online, Maps-en keresnek 50%-ban egy napon belül egy fizikai üzletbe is ellátogatnak.

És ami a lokális marketinged szempontjából végképp meghatározó, hogy a keresgélő emberek 92%-a az első helyi találati oldalról válogat és választ magának megoldást.

A Google Maps önmagában már csak a felhasználói számától is érdekessé válik, hiszen eddig már 5 milliárdszor töltötték le. Havi szinten egy milliárd ember használja navigálásra, keresésre. Ennek köszönhetően a világ legnépszerűbb navigációs applikációja.

Ha kérdés van benned online marketinggel kapcsolatban, keress minket bátran!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média