Kövessen minket a Facebookon!

Hamarosan a Google-nél is bankolhatunk

Úgy tűnik, a Google neve egyre inkább megkerülhetetlen lesz, legyen szó az élet bármely területéről. A vállalat ugyanis amellett, hogy a közösségi média legtöbb szegmensében aktívan megtalálható, most a fejébe vette, hogy a pénzügyi szektort is meghódítja magának.

A jelenlegi előrejelzések szerint a betétszámlát kínáló, Cache névre keresztelt rendszer már jövő év elején startolna. Ez azt jelenti, hogy hamarosan Google hozzáférésünkkel is kezelhetnénk féltve őrzött megtakarításainkat.


Mindent egy helyen


A Google új szolgáltatásának célja, hogy a korábban jellemző banki megoldásoknál ügyfélbarátabb szolgáltatások felé terelje az online bankolás folyamatát, felhasználói pedig minden fontos ügyet egy helyen, gyorsan és kényelmesen tudjanak elintézni.

A szkeptikusok szerint persze kérdés, mennyire jó ötlet összevonni a közösségi médiát a pénzügyekkel kapcsolatos szolgáltatásokkal.

A cég megnyugtatásképp közölte, hogy a Cache nem a bankszektor óriásainak szolgáltatását kívánja helyettesíteni, pusztán azokkal együttműködve kínál majd kiegészítő lehetőséget a felhasználóknak.

Ennek érdekében pedig a Google a Citigroup banki csoporttal együttműködve dolgozik az új funkció fejlesztésén, és várhatóan több, nemzetközileg elismert pénzintézet együttműködésével indítja útjára a szolgáltatást.


A siker főként a bankokon múlik


A Cachhe segítségével a Google az olyan vetélytársak pénzügyi szolgáltatásaihoz zárkózna fel, mint az Apple vagy a Facebook. Habár érdemes tudni, hogy utóbbi vállalat saját kriptovalutával kapcsolatos terve például bedőlt. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy a Google Cache eleve elvetélt megoldást jelentene. A cél a biztonságos online bankolás leegyszerűsítése.

A kulcs itt javarészt abban rejlik, hogy a közösségi médiában egyre nagyobb teret hódító cégnek hány nemzetközi bankkal, milyen feltételek mellett sikerül együttműködnie.

Kövess minket Facebookon és a Szubjektív Média blogon, hogy mindenről időben értesülj! Ha pedig oldalaid kezelésében szeretnél segítséget kapni, keress minket bátran!


Szubjektív Média