Kövessen minket a Facebookon!

Hamarosan saját, virtuális pénztárcánkból fizethetünk a Facebook segítségével

Mivel napjainkban az online vásárlás egyre népszerűbb és elfogadottabb lehetőség, a Facebook úgy döntött, nem marad ki a bizniszből.

A közösségi háló fejlesztői saját applikáció tervezésébe kezdtek, mely a Libra nevű, új kriptovaluta alkalmazásával kínál teljes, digitális pénzügyi megoldást a jövőbeli virtuális vásárláshoz.


Minden az online pénztárcával kezdődik


Habár a Facebook által tervezett applikáció előre láthatólag lehetővé teszi majd pénzügyeink teljes körű online kezelését, a fejlesztők elsőként a Libra nevű kriptovaluta használatával működő virtuális pénztárcát szeretnék elérhetővé tenni a felhasználók számára. Ennek lényege, hogy a PayPal-hez hasonlóan lehetővé tegye a virtuális tranzakciók gyors és egyszerű lebonyolítását.

A Calibra névre keresztelt megoldás előre láthatólag a Messenger és a Whatsapp alkalmazásokon belül is elérhető lesz, de különálló applikációként is letölthetjük majd 2020-tól. Segítségével pedig a tervek szerint ugyanúgy fizethetünk szinte bárhol, mintha csak bankkártyánkat használnánk.


A cél a tranzakciós díjak visszaszorítása


A fejlesztők szerint a virtuális valuta segítségével működő online pénzügyi szolgáltatás több szempontból is különbözik a piacon jelenleg elérhető megoldásoktól.

Használata rendkívül egyszerű, egy átutalás megoldása nem kerül több energiába, mintha egy egyszerű sms-t küldenénk el telefonunkról. Az applikáció tranzakciós díjai előre láthatólag rendkívül alacsonyak lesznek, így az új kriptovaluta használatával a banki átutalás során magas pluszköltségek is hatékonyan elkerülhetők.


Egyszerű, mégis biztonságos


Ha hihetünk az előrejelzéseknek, a Calibra használata során adataink biztonsága miatt sem kell aggódnunk. A Facebook fejlesztői elárulták ugyanis, hogy az applikáció ugyanolyan biztonsági és titkosítási eljárásokat alkalmaz majd, mint bármelyik, jelenleg a piacon elérhető online pénzügyi megoldás.

A Calibra, felhasználói beleegyezés nélkül, nem osztja meg személyes adatainkat harmadik féllel, és előre láthatólag tranzakciós információinkat nem használja fel a Facebook felénk irányuló promóciós kampányainak finomhangolására sem.

Oldalaid kezelésére van már megoldásod? Profi csapatunk leveszi a terheket a válladról, keress minket!


Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média