Kövessen minket a Facebookon!

A Google nem akar több átverést

A Google felhasználók egyre inkább biztonságban érezhetik magukat, mert a vállalat most nekilendült, hogy felszámolja a rajta keresztül menedzselt átveréseket. A cég nemrég jelentette be, hogy elindította azt a folyamatot, aminek kapcsán igyekeznek egyre jobban kiszűrni azokat a hirdetőket, akik mások kárára próbálnak hasznot húzni.


Én, én vagyok! – mondta a hirdető


Ez a fajta szanálás persze nem öncélú cselekedet. Az internetes keresőóriás igyekszik átvilágítani a fizetett hirdetést feladó személyeket és cégeket, hogy azok a felhasználók számára is visszakereshetőek legyenek. Ehhez a hirdetőnek egy igazoló programon keresztül kell hitelesítenie saját magát.

A teljes gyomtalanítás persze nem tud egyről a kettőre megtörténni. A folyamat elindult, de évek kellenek a tisztasághoz. A cég előre bejelentette, hogy némi időt – pár évet – igénybe fog venni ez a hercehurca. De addig is állnak rendelkezésünkre a problémás hirdetések jelentésével kapcsolatban.


A COVID-19 miatt erősítettek rá a folyamatra


A cég a koronavírus miatt jelenleg még nagyobb erőbedobással igyekszik monitorozni a hirdetőket, akik közül sajnálatosan akadnak olyanok, akik ilyen vészterhes időben (is) képesek az átverésre. Például a szájmaszkok esetében, amikor vagy jelentősen magasabb áron kínáltak gyenge minőségű maszkokat vagy a rendelés nem teljesült.

Scott Spencer termékmenedzsment alelnök továbbá arról számolt be, hogy több millió olyan oldalt blokkoltak vagy távolítottak el az elmúlt hónapokban, amik hamis gyógyászati módszereket népszerűsítettek, vagy a vírus miatt állás nélkül maradottaknak kínáltak nem valós juttatásokat.

Olvashatsz minket Facebookon és a Szubjektív Média blogon, hogy érdekes hírekről időben értesülj! Ssegítséget szeretnél oldalaid kezelésében? Keress minket bátran!

Forrás: Google


Szubjektív Média