Kövessen minket a Facebookon!

Új lehetőség a Facebook videók beágyazása terén

A Facebook az elmúlt időszakban rengeteg kisebb-nagyobb hasznos újítással jelentkezett. A közelmúltban például egy új funkcióval kedveskedett azok számára, akik tartalmaikba Facebook videókat szeretnének beágyazni.


Egyszerű, ámde hasznos frissítés


A Facebook az új funkciót a múlt hét folyamán adta hozzá a videó beágyazási folyamatához. Ez az egyszerű, ámde hasznos frissítés mostantól lehetővé teszi azt, hogy egy meghatározott időpontot válasszunk ki a videólejátszáson belül. Ettől a ponttól fog a beágyazott videó a lejátszás gombra kattintva elindulni.

Az új funkció tehát lehetővé teszi a lejátszás kezdési idejének megadását, így a beágyazott videó egy adott résztől indul, a nézőknek pedig nem kell végig nézniük a teljes tartalmat ahhoz, hogy a számukra releváns részt láthassák.

Ez a lehetőség kiváló megoldást jelent az olyan, hosszú videók esetében, melyek sok információt tartalmaznak, beágyazásuk pedig fontos a különböző, szórakoztató vagy informatív médiatartalmak, például különböző cikkek esetében.


Csak a Facebook esetében számít újdonságnak


A legnagyobb közösségi hálón megjelenő videók esetében korábban csak azok tudták megoldani, hogy a beágyazott videók egy meghatározott időbélyegtől induljanak, akiktől a webprogramozás vagy a HTML kódok ismerete nem állt távol. Ehhez ugyanis az embed kód minimális megváltoztatására volt szükség.

Az új funkció azonban lehetővé teszi, hogy ez mostantól bárki számára felhasználó barát módon, egyetlen kattintással megoldható legyen. Sokak számára lehet meglepő, hogy ugyan ez a funkció a YouTube-on már rég elérhető, a Facebook azonban csak most vezette be, azonban nézzük a dolgok jó oldalát.

A közösségi oldal ismét jobb hely lett egy picit, és végre gyors és egyszerű módon, mindenféle programozói ismeret nélkül oldhatjuk meg, hogy követőink számára kiemelhessük egy adott Facebook videó számukra legfontosabb, leginkább releváns részletét.

Keress bennünket ha szükséged lenne támogatásra az online marketing területén!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média