Kövessen minket a Facebookon!

Szigorodnak a Facebook Live szabályai

Komoly lépésre szánta el magát a Facebook csapata. A méltán népszerű Facebook Live funkcióra vonatkozó szabályok hamarosan frissülni fognak és szigorúbbak lesznek. A hirtelen döntésnek azonban komoly előzményei vannak.

Nemrégiben ugyanis egy Új-Zélandon történt terrortámadást közvetítettek élőben a Live segítségével. Nem meglepő, hogy a felvételek futótűzként terjedtek szinte azonnal. Ezt követően kezdte meg az új-zélandi miniszterelnök az online-erőszak ellenes kampányát, melyre reagálva a közösségi média felületen is változások lépnek érvénybe.


De milyen új szabályok érkeznek?


A Live szabályai a jövőben szigorúan követni fogják a közösségi irányelveket. Emellett a bejelentés szerint azok is számíthatnak büntetésre, akik korábban már megsértették azokat. Az viszont már homályosabb kérdés, hogy pontosan mik ezek.

A közleményből csupán annyi derült ki, hogy azok, akik megsértik őket, elveszíthetik az élő közvetítéshez való jogukat. A fentiek fényében természetesen sejthető, hogy a beígért szigorítások leginkább az erőszakos tartalmakra koncentrálnak majd.


További korlátozások is várhatóak


A nyilatkozatban az is szerepelt, hogy a szabályozás változása nem csak a Live frontján várható. Arról is szeretnének gondoskodni, hogy az erőszakos tartalmak készítői ne tudjanak hirdetéseket létrehozni. Ezzel a lépéssel az ilyen jellegű megosztások terjedését szeretnék visszaszorítani.

A Facebook emellett egy olyan egyetemi kutatást is támogat, amely az álhírek és egyéb manipulált anyagok kiszűrését célozza. A kutatást három iskola végzi abban a reményben, hogy így a jövőben elkerülhetővé válnak az új-zélandihoz hasonló esetek.

Nehéz követni ezt a sok szabályt, ugye? Ha úgy érzed, belezavarodtál és inkább profikra bíznád a közösségi média felületeid kezelését, fordulj hozzánk bizalommal! Lelkes és naprakész csapatunk már alig várja a közös munkát.


Szubjektív Média


Forrás: reuters.com