Kövessen minket a Facebookon!

December óta csak Facebook-fiókkal használható a Messenger

A Messenger az egyik legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazás, melyet Facebook-fiókkal vagy telefonszámmal történő regisztrációval is használhattunk. Egészen idáig.
December óta ugyanis már nem tudunk regisztrálni a Messengerbe akkor, ha nem rendelkezünk Facebook-fiókkal.

Az újítás célja a Facebook fejlesztői szerint a bejelentkezési folyamat egyszerűsítése, sokak szerint azonban több is állhat mögötte.


Négy évig használhattuk Facebook nélkül


A Facebook fejlesztői 2015 júniusában adták meg a lehetőséget a felhasználóknak, hogy a közösségi oldalon létrehozott profil nélkül is regisztrálhassanak a Messenger alkalmazásba. Ehhez nem volt másra szükségük, mint a telefonszámuk megadására.

Ez azonban 2019 végén ismét megváltozott. A Facebook új szabályai szerint ugyanis az új felhasználók mostantól kizárólag akkor hozhatnak létre Messenger-fiókot, ha Facebook-hozzáféréssel is rendelkeznek.


Cél az egyszerűsítés?


Az üzenetküldő alkalmazás fejlesztői úgy nyilatkoztak, hogy az újítás célja a regisztráció és a bejelentkezés egyszerűsítése, hiszen a Messenger-t használó emberek túlnyomó többsége eddig is a Facebook fiókjával összekapcsolva használta az applikációt.

Mások azonban úgy vélik, a Messenger és a Facebook száz százalékos összekapcsolásával a cég a közösségi oldal csökkenő népszerűségét szeretné némileg megfékezni. Mások szerint a törekvés arra is irányulhat, hogy a Facebook a jövőben átjárhatóvá, egymással kompatibilissé tegye a cég által felvásárolt applikációkat.


Csak az újakra vonatkozik


A Facebook szóvivője elmondta, hogy az új szabály kizárólag azokra vonatkozik, akik új felhasználóként regisztrálnak a Messenger-be. Azoknak tehát, akik jelenleg telefonszámukkal használják az alkalmazást, nem lesz szükségük arra, hogy Facebook-fiókot regisztráljanak.

Kérdés azonban, hogy meddig, sokan ugyanis már most arra panaszkodnak, hogy az átállás óta csak problémásan, az alapvető funkciók korlátozásával tudnak hozzáférni saját Messenger-fiókjukhoz.

 Keress bennünket és megváltoztathatod oldalaid kezelésének hatékonyságát!

Forrás: digitaltrends.com


Szubjektív Média