Kövessen minket a Facebookon!

Így hitelesítheted Facebook és Instagram profilodat

Frissítette az oldalak hitelesítésére vonatkozó szabályzatát a Facebook. Az új irányelvekben összefoglalják, milyen feltételeknek kell megfelelnie annak, aki szeretné kivívni az oldala hitelességét igazoló – kék – jelvényt.

A folyamat egyszerűnek mondható, azonban önmagában nem jelent garanciát arra, hogy meg is kapjuk az igazolást.


A szürke jelvény eltűnt, a kék kiváltság lett


A Facebook korábban két színnel, kékkel és szürkével jelölte az adott oldalak autenticitását. Kék jelzést a közszereplők, márkák illetve médiavállalkozások kaphattak, míg a szürke a kisvállalkozásokat, szervezeteket jelölte.

Utóbbit azonban a platform ősszel megszüntette, azóta pedig csak a kék hitelesítő jelre pályázhatunk, melynek megszerzése azonban egyáltalán nem olyan egyszerű feladat.

A jelvény igényléséhez több feltételnek is meg kell felelni, önmagában pedig nem elég az sem, ha ezekkel rendelkezünk. A sikeres jelentkezés után a moderátori elbíráláson is át kell esnünk.


Mire van szükségünk a jelentkezéshez?


Ahhoz, hogy a moderátorok szóba álljanak velünk, oldalunknak rendelkeznie kell profil- és borítóképpel, neve pedig nem sértheti a Facebook irányelveit. Ezen felül személyünket egy fényképes igazolvány másolatával, céges oldal esetén pedig a vállalkozás létezését igazoló írat hitelesített másolatával kell igazolnunk.

A folyamat az Instagramon is hasonló módon működik, leszámítva azt, hogy itt nincs szükség céges alapító okirat vagy közüzemi számla bemutatására.

Ha minden megvan, egy űrlap leadásával jelezhetjük igényünket a Facebook munkatársai felé és reménykedhetünk a pozitív elbírálásban. Ez azonban csak akkor valószínű, ha nagyszámú követővel rendelkező közszereplők vagyunk vagy komoly márka hivatalos oldalát üzemeltetjük.

  Ha nehézségeid vannak oldalaid kezelésében, csak keress bennünket és segítünk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média