Kövessen minket a Facebookon!

Összefoglaló a digitális marketing témáiról, vitáiról, trendjeiről

Az oktatást és az életstílust taglaló két korábbi cikkünket folytatva most a technológiai trendekről lesz szó a Facebook „Topics and Trends Report” alapján, ami globálisan is irányadó lehet azoknak, akik szeretnék jobban megismerni az aktuális piacot marketing és értékesítés szempontjából vagy egyszerűen csak kíváncsiak, hogy merre tart a világ manapság a neten fellelhető adataink és a gazdasági irányvonalak szempontjából.

Nézzük tehát a technológiai trendeket különösképpen Indiára, Mexikóra és Ausztráliára vetítve. Szép átfogó képet mutat ez a három teljesen különböző kultúra!


India és a kapcsolatok kiterjesztése


2020-ban 30 millió új vidéki internet felhasználó belépésével India az egyik legnépesebb hálózatot építette ki a világon. Annak ellenére is, hogy még így is az ország fele él internet nélkül… Az otthon töltött idő és a korlátozások azonban itt is mind többeket a világháló használatára sarkallnak. A már meglévő előfizetéseknél jellemző a sávszélesség növelésére való igény. Az e-kereskedelem is dübörög a térségben, a webkonferenciák és a digitális televíziózás szintén rekordokat dönget, ami részben a covid-nak is betudható.


Neo bankok MexikóbanMexikóban a digitális bankolás és kártyás fizetés korábban nem volt ennyire népszerű, a nagy többség a készpénzt részesítette előnyben. Ezt a prioritást is nagyban befolyásolta, hogy a világjárvány kapcsán a netes rendelések és a higiéniai javaslatok miatt fizetőeszközt cserélt a lakosság. A gyors és biztonságos banki programok a térségben aranykorukat élik, de ez a világ többi részén is jellemző igény. A neo bankok is megjelentek Mexikóban, ami azt jelenti, hogy a bank egyáltalán nincs jelen fizikailag az országban, kizárólag digitálisan elérhető.


Már Ausztráliában is a hibrid vásárlás a menő!


Ausztrália a fejlettsége ellenére nehezebb helyzetben van az online vásárlások esetében, hiszen a nemzetközi rendelések lassabban, drágábban és több komplikáció árán szállíthatók hozzájuk elhelyezkedésükből kifolyólag. 2017-ben ütötte fel fejét náluk az Amazon, és ezt követően már egyre nőtt a kereslet ilyen irányban is. 2020 március és április között havi szinten durván 30%-al nőtt az e-kereskedelem bevétele. Azóta az ausztrálok fele arról számol be, hogy legalább plusz egy új platformot kezdett el használni e célból július és augusztus között. Divatosak náluk az előre összeállított boxok mind a nassolnivalók, alkoholos italok vagy épp szépségápolási cikkek terén.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média