Kövessen minket a Facebookon!

Újdonságok várhatóak a Facebook chatbot felhasználói számára

Jelentős változásokra számíthatnak a Facebook oldalak kezelői a Messenger felületén. Azoknak, akik eddig ingyenesen használták a feliratkozással elérhető üzeneteket vagy csak tervezték, többé már nem lesz ennyire egyszerű a dolga, ha el akarják érni követőiket.
Korábban is volt rá lehetőség, hogy az oldalak adminjai ingyenesen küldjenek automatikus üzeneteket azoknak a felhasználóknak, akik feliratkoztak rá. Január 1-től azonban ez már csak akkor lehetséges, ha az oldal megkapja erre az engedélyt.

Feliratkozás a Facebook Messengeren?


Ha rendelkezel valamilyen Facebook oldallal, lehetőséged van arra, hogy időről időre üzenetet küldj azoknak a követőidnek, akik feliratkoztak a funkcióra. Az üzenetek küldése ingyenes és lehetőséget biztosít arra, hogy minél több érdeklődővel tarthasd a kapcsolatot. Ezt hívjuk röviden chatbotnak. Fontos tisztában lenni viszont azzal, hogy ezek az üzenetek nem lehetnek promóciós célúak. A tartalmuk tehát csakis olyan témákat érinthet, amelyek nem szolgálnak reklámcélt, például mint hírek közlése, személyes ügyek kezelése, újdonságok ismertetése.

Hogyan veheted igénybe ezt a funkciót?


Januártól tehát szükséged lesz arra, hogy a jelentkezésedet elfogadják a használathoz. Ehhez az Oldal beállításai menüpontban a Messenger Platform lehetőséget választva küldhetsz jelentkezést a funkcióhoz. A jelentkezéshez meg kell adnod, hogy milyen jellegű üzeneteket szeretnél küldeni és hogy azok mit fognak tartalmazni. Ehhez két példát is kell írnod végül, hogy elbírálhassák, megfelelsz-e a kritériumoknak a chatbot használatához.
Mivel a chatbot igencsak hasznos funkciója a Facebook Messengernek, érdemes élned a lehetőséggel. Korábban már mi is írtunk arról, hogyan állíthatod össze igazán hatékonyan a sajátodat, így a kezedben a kulcs a sikerhez.
Szeretnél te is chatbotot de nem érzed magad elég magabiztosnak a közösségi médiában? Fordulj hozzánk bizalommal és mi segítünk létrehozni!

Szubjektív Média