Kövessen minket a Facebookon!

Chatbot használati gyorstalpaló az elköteleződés növelésére
és a lead gyűjtésére I. rész

A chatbotok olyan automatizált virtuális asszisztensek, amelyek világszerte új színt hoztak az online interakciók világába. Olvasd el a blogbejegyzésünket, és megtudhatod, mik is azok a chatbot-ok, hogyan jönnek létre, miként kezelhetők, és ami a legfontosabb, hogyan lehetnek hatékony eszközök a kezedben ahhoz, hogy növeljék a rajongóid, és a leadjeid számát.

A marketingkommunikáció által nem csak a nagy márkák, hanem az intelligens kis- és középvállalkozások is egyre szélesebb közönséget érnek el, bevonzzák a célközönségüket, vásárlásra csábítanak, üzletet kötnek és támogatást nyújtanak az ügyfeleiknek.
Mivel az üzenetküldő alkalmazások jóval meghaladták a közösségi hálózatok havi aktív felhasználóinak számát, így ez határozottan egy olyan világ, amelyet már nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Bár sok olyan platform van, amelyen működnek a chatbotok (Slack, Telegram, Skype, Amazon Echo és Siri), mi elsősorban a Facebook botokra fogunk koncentrálni. Egyrészt azért, mert ezeket a legkönnyebb felépíteni, másrészt azért, mert a Facebookon rengeteg ügyfelet el lehet érni (2018. januárban az aktív Facebook használók száma 2,167 milliárd, a Messenger platformé 1,300 milliárd felhasználó volt. Forrás: We Are Social Ltd.) gyakorlatilag a világ negyede használja.


Mi az a chatbot


A Messenger bot lényegében egy olyan szoftver, amely egy Facebook oldalhoz kapcsolódik, és üzeneteket fogad a Messengeren.
Ennek az eszköznek a legérdekesebb része az automatizálása. Az üzeneteket a Messengeren belül a felhasználók írják, és egy „rögzített” szoftver értelmezi őket, (komplex természetes nyelvű feldolgozási algoritmusok vagy egyszerűbb módszerek segítségével képes felismerni bizonyos kulcsszavakat és mondatokat), valamint önállóan válaszol rájuk megszakítások nélkül, 0-24-ben.


Nézzük, hogyan hozhatsz létre chatbotot


A chatbotokkal való kezdetek nagyon egyszerűek. Tudod, hogyan kell írni a kódot? A Facebook létrehozott egy Messenger API-t, amellyel fel lehet építeni a robotot a kedvenc programnyelveddel, a PHP-tól a Java-ig, a Go-val vagy node.js-vel.

Ha a gyorsabb utat választanád, akkor keresd meg az üzleti oldalad chatbot-építő platformjait. Ez egy olyan webes rendszer, amelyet a marketingesek és a vállalkozások használnak a válaszaik létrehozására. Összekapcsolhatják őket bizonyos kulcsszavakkal vagy mondatokkal és olyan fákat építhetnek a válaszokból, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy információkat szerezzenek, illetve nyélbe üssenek bizonyos üzleteket.

A következő részben megtudhatod, miért olyan hatékonyak a chatbotok a vállalkozásod számára és hogy hogyan gyűjthetsz a segítségükkel még több lead-et.

Szeretnél chatbotot? Segítünk a létrehozásában!

További Facebookkal kapcsolatos feladatokat is ránk bízhatsz:

• Facebook stratégia és oldalak létrehozása
• üzemeltetése
• szövegírás
• grafika
• havi értékelés
• elemzés konkurenciafigyeléssel
• Facebook hirdetések, játékok létrehozása


Szubjektív Média