Kövessen minket a Facebookon!

Facebook matricák a mentális egészségért

Október a mentális egészség hónapja. A Facebook ennek apropóján szeretné felhívni a figyelmet a lelki problémák jelentőségére, és mind direkt, mind pedig indirekt módon támogatni a depressziótól, szorongástól és egyéb mentális betegségektől szenvedő embereket.


Merjünk róla beszélni!


A depresszió és a szorongás olyan problémák melyek sokunk életében jelen vannak. Azonban nem feltétlenül merünk róluk beszélni, félve a megbélyegzéstől. A Facebook új, Let’s Talk nevű, matricacsomagjával éppen ezt a szituációt szeretné könnyebbé tenni számunkra.

Az új matricák arra ösztönzik a felhasználókat, hogy igenis merjenek diskurzust kezdeményezni a lelki és mentális eredetű problémákról.

Ahogyan a tervezők fogalmaznak, a Let’s Talk matricák olyan helyzetekben beszélnek helyettünk, amikor a szavak már kevésnek bizonyulnak. Olyankor, amikor nem tudjuk, hogyan is kérhetnénk segítséget barátainktól, ismerőseinktől, vagy épp nem tudjuk azt, hogyan is támogathatnánk őket a betegségek elleni küzdelemben.

Az új matricacsomag 16 grafikát tartalmaz, melyek mindegyike más és más mentális vagy lelki eredetű problémára hívja fel a felhasználók figyelmét, és könnyíti meg az ezekkel kapcsolatos kommunikáció beindítását.


Minden egyes elküldött matrica konkrét támogatást jelent


A Facebook nyilatkozata szerint a matricák mind közvetett, mind közvetlen módon segítenek a lelki és mentális problémákkal küzdő felhasználóknak. A cég ugyanis minden egyes elküldött matrica után 1 dollárt adományoz olyan szervezeteknek, melyeknek célja, hogy depresszióban, szorongásban, és egyéb betegségekben szenvedő embereken segítsenek.

A Facebook egyébként a matricák mellett egy kamerafiltert is tervezett, melyet online csevegés során használhatunk. Célja szintén az, hogy hatékonyan hívhassuk fel ismerőseink figyelmét a lelki és mentális eredetű betegségekre, valamint kimutathassuk támogatásunkat az ilyen jellegű problémákkal küzdő ismerőseink felé.

Az elmúlt időszakban a Facebook egyre komolyabban veszi a mentális egészséget, hiszen egyik legfrissebb újításuk, a lájkok számának eltűntetése is egy ilyen jellegű probléma visszaszorítása miatt került előtérbe.

Szeretnél segítséget kapni oldalaid kezelésében? Keress bennünket bizalommal és mi mindent megteszünk, hogy ne kelljen aggódnod emiatt!

Forrás: digitaltrends.com


Szubjektív Média