Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook új fizetett eseményeket kínál

A Facebook az új funkció bevezetéséről elmondja, hogy a covid járvány elhúzódó időszakának kapcsán egy ilyen kezdeményezést szükségesnek találtak. Mivel a személyes találkozók még a korábbiaknál is jobban és továbbra is háttérbe szorulnak, létrehozták világméretű platformjukon a fizetős események szervezését, ezzel támogatva a vállalkozások gördülékeny online átállását.

A fizetős események teljes mértékben kielégíthetik a vállalkozások igényeit, hiszen a Facebook Live szolgáltatásban és a Messenger szobákban zajló beszélgetésekért mostantól a megszokott módon díjat is beszedhet a vállalkozás. Ez egy jóval személyesebb, zártabb, biztonságosabb módja a kommunikációnak, eszmecserének, mint a nyilvános élő videók és a kommentelés. Ez nem a szolgáltatás kiegészítésére, hanem annak helyettesítésére, alternatívájaként jött létre.


Koppints a vásárláshoz


A vásárláshoz való hozzáférés gombra kattintva már elérhető a funkció az események szervezésekor. A gombra kattintva beépített fizetési folyamat veszi kezdetét, melyet az alkalmazáson belüli beállításokkal még gördülékenyebbé tehet a vásárló.


Már 20 országban elérhető


A Facebook partner bevételszerzési politika alapján döntött arról, hogy mely országokban teszi elérhetővé a funkciót. Az androidos és iOS megoldás között azonban hosszas csatározás után is különbségek vannak. A Facebook politikája szerint mindkét felület esetében 100%-ban juttatják el a bevételt a vállalkozóknak.


Android és iOS különbségek


A különbség az, hogy az iOS felhasználóknak a megszokott módon az Apple App Store által kiszabott 30%-os többletköltséggel jár a tool használata. A Facebook kérése ellenére sem tágítanak ettől az elképzelésüktől és nem engedik el a 30%-os adót, illetve a Facebook Play-t sem teszik ingyenesen elérhetővé. Tehát ebben az esetben a vállalkozók végső soron csak a bevétel 70%-át kapják kézhez a vámolás után.


Kik használhatják ki a lehetőséget?


Bárki kihasználhatja ezt az újítást, akinek nincs vagy nincs ennyire kiforrott fizetéssel egybekötött platformja a vállalkozás online ügyviteléhez. A Facebook már biztosítja a szerencsejáték közvetítők számára elérhető Level Up programot, illetve a prominens művészek, alkotók számára a fizetett események lehetőségét.

Azoknak, akik a személyes konzultációk, tanácsadások, közvetítések lehetőségét keresik az online térben anélkül, hogy lemondanának a létfontosságú bevételszerzésről, azoknak remek lehetőség lehet a funkció megismerése és alkalmazása!

Ha nem egyszerűen jelen lenni szeretnél az online térben, hanem hatékonyan tennéd ezt, akkor írj nekünk, és dolgozzunk közösen ezért a célért!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média