Kövessen minket a Facebookon!

Új visszaemlékező funkciók az Instagramon és a Facebookon

Nemsokára elérkezik az év vége, ami a közösségi média alkalmazások esetében egyet jelent a visszaemlékezős posztok tömkelegével. Hiszen az emberek imádják megosztani ismerőseikkel az elmúlt év fénypontjait, amihez az Instagram és a Facebook is hozott egy új formátumot. Nézzük is, melyek ezek.


Playback funkció az Instagramon és halmozott nosztalgia a Facebookon


Az Instagram-on megjelent új frissítés “Playback” névre hallgat. Röviden azt tudja az új funkció, hogy összeszedi az elmúlt 12 hónap összes Stories slide-ját. Az összeszedett emlékek közül kiválogathatunk 10 darabot, amikből elkészíthetünk egy posztot a Stories felületére. Ezáltal az ismerőseinkkel együtt emlékezhetünk vissza az elmúlt év legnagyobb mérföldköveire. 

A Facebook-on egy hasonló funkciót vezettek be, viszont vittek bele egy kis csavart. Nem egy sima nosztalgia poszt készítésről van szó, hiszen háromféle posztot is készíthetünk: az első változattal azokat az ismerőseinket említhetjük meg, akikkel a legtöbb időt töltöttük 2021-ben, a másodikkal az általunk legtöbbet használt reakció emoji-kat oszthatjuk meg, a harmadikkal pedig azokat a helyeket jelölhetjük meg, ahol a legtöbb időt töltöttük az évben.


Vegyes érzések a Facebook frissítésével kapcsolatban


A Facebookon már beágyazott helye van a nosztalgiázásnak. Hiszen az algoritmus évközben is feldob lehetőségeket az évfordulók megosztására. Viszont vannak olyanok, akik szerint félő, hogy az év végi visszaemlékező frissítés nem nyeri el a felhasználók tetszését. Ugyanis, ha mind a három változatát sokan fogják használni, akkor rengeteg poszt fog születni.

Ez azt is eredményezheti, hogy egy idő után az emberek megunhatják a posztok tömkelegét.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha segítség kellene online marketing tevékenységedhez!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média