Kövessen minket a Facebookon!

Megbízható hírek a Facebook-on

Több hónapos tesztelés és hírügynökségekkel kötött millió dolláros megállapodások után végre elstartolt a Facebook hitelesített híreket megosztó szekciója, a Facebook News. A felhasználók mostantól a „megbízható hírek” (trusted news) fül alatt találkozhatnak az ellenőrzött tartalmakkal.

A szolgáltatás egyértelmű célja az elmúlt időszakban igencsak megszaporodott hamis hírek hatékony visszaszorítása és kiszűrése. Egyelőre azonban kérdéses, mennyire lehet hatásos egy ilyen jellegű újítás.


Témák szerint válogatott, megbízható tartalom


A Facebook News elérése rendkívül egyszerű. A Trusted News részleggel a mobilalkalmazás felső menüsorában találkozhatunk. Ide kattintva tekinthetjük meg a különböző témák szerint összeválogatott, legfrissebb híreket.

Az itt található tartalom minden esetben ellenőrzött és megbízható, hiszen a Facebook kizárólag olyan hírügynökségtől származó cikkeket közöl, melyekkel szerződésben áll. A platform súlyos összegeket fizet azért, hogy kiszűrje a nem kívánatos, megtévesztő írásokat. Ezzel a cél az, hogy megakadályozza az álhír-oldalak tartalomfolyamba történő beszivárgását.


Biztos, hogy működni fog?


A Facebook News tervezett működésével már korábban is foglalkoztunk, a kérdés pedig akkor is felmerült: biztos, hogy ez a legjobb megoldás a nemkívánatos tartalmak megszűrésére?

Sokak szerint a Trusted news szekció bevezetése olyan, mintha a Facebook cenzúrázná a híreket. Ez a fajta hozzáállás pedig csorbítja a platform közösségi jellegét, és könnyedén vezethet úgynevezett véleménybuborékok kialakulásához.

Tény és való azonban, hogy az elmúlt években egyre inkább elszaporodó, álhíreket terjesztő oldalak ellen rendkívül nehéz védekezni, és a megbízható híreket közlő szekció létrehozása egy jó lépés lehet a megbízható, csalásoktól mentes hírfolyam kialakítására.

Keress meg bennünket, ha segítségre van szükséged oldalaid kezelésében.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média