Kövessen minket a Facebookon!

Csoportos történetek az Instagram-on

Úgy tűnik, ha újításokról van szó, az Instagram fékezhetetlen. A fejlesztők nem csak a felhasználók biztonságára, de arra is odafigyelnek, hogy a platform sose legyen unalmas azoknak, akik elkötelezték magukat mellette.

Ennek érdekében most a Stories eszköz kap egy új funkciót, mely a jövőben a történetek közösségi kihasználását erősíti.


Barátokkal minden jobb


Az Instagram Stories népszerűsége egyre csak nő, mind az átlagos felhasználók, mind a hirdetők körében. Nem csoda hát, hogy amennyire csak lehet, a platform megpróbálja fejleszteni a benne rejlő lehetőségeket.

Az új funkció a jövőben például lehetővé teszi a felhasználók és barátaik számára, hogy kollaboratív, több résztvevős történeteket hozzanak létre. Ezt a lehetőséget előre láthatólag az Instagram csoportos csevegéseinek részeként integrálják majd, célja pedig, hogy további interakciós lehetőséget biztosítson a nagyszámú csoportos beszélgetések tagjai számára.


Olyan, mint a Facebook-on, de mégsem


Az új opció leginkább a Facebook csoportos történeteihez hasonlítható, kérdés azonban, hogy az Instagram esetében mennyire hasznos a megoldás. Addig ugyanis, amíg a Facebook csoportokban gyakorlatilag végtelen számú résztvevő kommunikálhat egymással, az Insta csoportok tagságának száma jelenleg 32 főre limitált.

Ez egyik oldalról nézve meglehetősen szűkíti a lehetőségeket, egy másik nézőpontból tekintve azonban hatékonyabbá is teheti a kommunikációt.

Ez többek közt azt jelenti ugyanis, hogy az új sztori-funkciókban rejlő lehetőségeket például nem csak a magánszemélyek tudják majd használni, de a hirdetők számára is kiváló, új reklámfelületet biztosítanak majd.


Hamarosan itthon is használhatjuk


Egyelőre nem tudni, az új funkciót minden felhasználónál egyszerre vezeti-e be az Instagram vagy pedig a korábbi újításokhoz hasonlóan, csak szakaszosan indítják el különböző országok vagy fókuszcsoportok bevonásával.

Így vagy úgy, de nagy valószínűséggel a lehetőség a hazai felhasználók számára is hamarosan elérhető lesz.

Keresed a módját annak, hogy megmutasd magad a közösségi médiában? Profi csapattal várunk a megkeresésedre, ha nehézségeid adódnak ebben.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média