Kövessen minket a Facebookon!

Útmutató az Instagram biztonságos használatához

Úgy tűnik, a közösségi médiaplatformok tulajdonosainak egyre fontosabb lesz a felhasználók biztonsága. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az Instagram a közelmúltban két biztonsági útmutató kiadványt is megjelentetett. Az egyiket tinédzserek, a másikat pedig szüleik számára.

A kiadványok célja, hogy megértessék a felhasználókkal, hogyan kell biztonságosan használni az alkalmazást és bemutassák azt, hogyan lehet kezelni a közösségi applikációban rejlő – lehetséges – veszélyeket.


Cél a mentális egészség megőrzése


A fiataloknak készült kiadvány fókuszában főként a depresszió és a szorongás állnak. Azok az egyre gyakoribb betegségek, melyek kialakulásában a szakértők szerint a közösségi oldalak is nagy szerepet játszhatnak.

A pszichológusok ugyanis azt állítják, a lájkok száma komoly versengést idézhet elő a fiatalok között, ez pedig olyan feszültségeket szülhet, melyek idővel elszigetelődés és mentális zavarok képében ölthetnek alakot.
Az olyan, szintén komoly problémákról már nem is beszélve, mint az online zaklatás és a személyes adatokkal való visszaélés.

A kiadvány bepillantást enged az Instagram működésébe és informatív, olvasmányos módon hívja fel a figyelmet a felhasználókra leselkedő veszélyekre. Az elsajátított tudást a felhasználók az olvasás végén kvíz formájában ellenőrizhetik.

A felnőtteknek szóló kiadvány egészen más szemszögből közelíti meg ugyanezeket a fontos kérdéseket, és leginkább a gyermekek depressziójáról, szorongásáról árulkodó jelekre, valamint a deviáns viselkedés lehetséges okaira hívja fel a szülők figyelmét.


Több fronton küzdenek a fejlesztők


Az Instagram nem csak az új útmutatóval küzd a fiatalok körében egyre gyakoribb mentális betegségek kialakulása ellen. A lájkok számának letiltása – bizonyos országokban – szintén egy olyan lépés, melynek segítségével szeretnék mindenki számára élvezhető és biztonságos hellyé tenni a platformot.

Profi csapattal várunk a megkeresésedre, ha szeretnéd megmutatni Te is magad a közösségi médiában, de nem tudod, hogyan kezdj neki? 

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média