Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook új opciókkal bővíti a tartalomkezelési szűrőket

A beállítások egy része jelenleg is a felhasználók rendelkezésére áll, viszont számos felmérés szerint nagyon kevesen használják őket. Emiatt az alkalmazás sokkal láthatóbbá tette őket, emellett új frissítéseket is bevezettek.

A Facebook nyilatkozatában a következő áll: „Mostantól az emberek növelhetik vagy csökkenthetik a hírfolyam-beállításaikban azon tartalmak mennyiségét, amelyeket az ismerőseiktől, családtagjaitól, csoportoktól és a követett oldalaktól láthatnak.”


A frissítésekkel együtt a következő beállítások állnak a felhasználók rendelkezésére:


  • egy adott oldal, profil, csoport kedvencnek jelölése
  • kikövetés
  • az előzetesen kikövetett profilok újra bekövetése
  • „szundira állítani” egyes tartalmakat
  • reakció preferenciák beállítása

A Facebook profitál abból, ha a felhasználók nem veszik igénybe a szűrőket


Az összes social media applikáció abból generál nyereséget, ha a felhasználók aktívak rajta. Ebből a szempontból lényegtelen, hogy milyen aktivitásról van szó: lehet az negatív és pozitív reakció egyaránt. Emiatt a megosztó tartalmak hasznosak az alkalmazások számára, hiszen például egy aktuálpolitikai hír rengeteg kommentet és reakciót generál.

Viszont a feszült légkör negatív hatással van a felhasználók mentális egészségére, egyes országokban pedig a testi épségükre is (például olyan területeken, ahol háborúk folynak, hiszen ezeken a helyeken a szólásszabadság nincs biztosítva az emberek részére, így a véleményük miatt támadás érheti őket). Ez az oka annak, hogy a Facebook-ot (és az Instagram-ot egyaránt) mostanában rengeteg kritika éri a sajtóban.

Így már szükség volt a tartalomkezelési frissítésekre. Ugyanis a szűrők arra hivatottak, hogy a felhasználók nézeteivel ütköző, őket kényelmetlen vagy frusztrált állapotba hozó posztokat kiszűrjék. Ennek következményeként a negatív aktivitás is mérséklődhet a platformon.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha a social média jelenlétedben kis segítségre lenne szükséged!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média