Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook megszünteti a hirdetések 28 napos követési modelljét

Újabb változtatást eszközöl a social media óriás a Facebook állandó mozgásban lévő oldalán, ami a hirdetéseket illeti. Korábban már több cikkünkben is beszámoltunk a gyors, esetleg váratlan változtatásokról, amiknek 2020-ban sem voltunk híján, és még mindig van egy-két hónap az évből…

Most a hirdetéseken belül azt a funkciót szüntetik meg, melynek köszönhetően ezidáig 28 napos időszakban figyelhettük meg vásárlóink konverziós arányait. Miért? Mi az új felállás? Összeszedtük a legfontosabb pontokat a témával kapcsolatban.


Mi az új szabály?


Október 12. óta 28 nap helyett 7 napra korlátozzák a hozzárendelési modellt. A hirdetésekhez kapcsolódó konverziós mutatók láthatóságát a Facebook-on. Vagyis azt, hogy milyen hosszan követhetjük nyomon az emberek interakcióit a domainek és eszközök között egy adott hirdetés, felhívás kapcsán. Mindez különböző böngészőket érintő digitális adatvédelmi kezdeményezések következményeként fog életbe lépni.


Kiket érint ez a változás?


Valószínűleg a nagyobb marketing vállalkozások, marketingszakértők életét nehezíti majd meg ez a változtatás, hiszen náluk kiemelten nagy fontossággal bír az utánkövetés, illetve a konverziók nyomon követése. Emellett azonban minden olyan kisebb céget is korlátozhat, akik kisebb forgalmuk ellenére is aktívan figyelemmel követték a kattintásokat és persze azokat is, akik időzített hirdetéseket ezen számadatok alapján dolgoztak ki.


Mire elég 7 nap? Hozzuk ki belőle a legtöbbet!


7 nap alatt is rengeteg dolog megfigyelhető egy konverziós lista kapcsán, azzal a különbséggel, hogy így már kénytelenek leszünk sasszemekkel figyelni, ha fontos a statisztika részletes ismerete. Napi szinten kell résen lenni, ha szükségünk van ezen adatokra.

Egyre inkább az körvonalazódik a piacon, hogy bizony komoly marketingstratégiához komoly szakemberek, specialisták bevonása lehet célszerű, akik minden felmerülő újdonságra, veszélyre és persze kiugrási lehetőségre is időben rámutathatnak.

Véleményed szerint van amiben segítség kellene oldalaid fenntartásában? Ha igen, írj nekünk !

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média