Kövessen minket a Facebookon!

Az Instagram frissíti a hashtagkeresőt, ami mostantól az összes találatot mutatja majd

Hamarosan nemcsak a legnépszerűbb bejegyzéseket láthatjuk, amikor rákeresünk majd egy-egy hashtagre az Instán, hanem az összes találatot. Még inkább kinyílik a világ!


Hashtaget mindenhova


Mostantól olyan lesz hashtagekre keresni az Instán, mintha a „felfedezés” funkciót használnánk. Most csak a legnépszerűbb bejegyzéseket láthatjuk ilyenkor, nemsokára azonban az összes találat megjelenik.
Még mindig követhetünk egy-egy témát a hashtagoldalon, de nem látjuk a teljes képet: az audio-, reels-, hely- és fióktalálatokat. A járulékos elemek elérhetővé tételével az Instagram szeretné elősegíteni a profilok felfedezését, míg eddig csak kiemelt bizonyos tartalmakat. Ideális esetben ez az új frissítés a felhasználók keresési szokásait is bővíti azáltal, hogy különböző típusú tartalmakhoz irányítja őket.


Logikus lépés


Talán nem túl radikális a változtatás, azonban mindenképpen ésszerű döntés. Lehetővé teszi, hogy jobban elmélyedjenek a felhasználók egy-egy témában.
A tartalomkészítők pedig nagyobb hangsúlyt fektethetnek így arra, hogy a megfelelő kulcsszavak szerepeljenek a profiljaikban, hogy kimaxolják a felfedezést a „fiókok” képernyőn. A hashtagre kereséskor megjelenő profilok nem biztos, hogy minden posztjukban szerepeltetik az adott hashtaget, de általában benne van a szó a profiljuk nevében és/vagy leírásában.

Ha kíváncsi vagy még több részletre a frissítéssel kapcsolatban, kattints!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média