Kövessen minket a Facebookon!

A TikTok bevezeti a nemtetszést kifejező gombot a kommenteknél

A frissítés célja, hogy a nem helyénvaló és az irreleváns hozzászólások ne rontsák a hangulatot és a felhasználói közösség kommunikációját a TikTokon. A diszlájk nem lesz nyilvános, azaz csak az láthatja, aki kifejezte nemtetszését – na meg a TikTok moderálócsapata.


A trollkodás vége


A diszlájk gombnak nem az a funkciója, hogy válaszopcióként szolgáljon a felhasználóknak, hanem hogy a negatív viselkedést azonosíthassák vele. Így a kommentszekcióban az őszinte érdeklődés, aktivitás és relevancia lesz jellemző a „trollkodás” helyett.

A diszlájkolt kommentek növekvő sorrendben fognak megjelenni a moderátoroknak, így rálátásuk lesz a népszerűsödő demoralizáló trendekre, és ez lehetőséget teremt arra, hogy más úton-módon is szűrjék ezeket az appon.

Ráadásul arra is jó lesz az új funkció, hogy segítségével kiszűrhetők lesznek az akár a magánszemélyek, akár a bizonyos eszmék ellen indított célzott támadások. A pozitív légkör erősödik majd, a nagypolitika pedig kiszorul a felületről, és az egyes felhasználók bátrabban és szabadabban fejezhetik ki véleményüket.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média