Kövessen minket a Facebookon!

Chatbot használati gyorstalpaló az elköteleződés növelésére
és a lead gyűjtésére II. rész

A chatbotok olyan automatizált virtuális asszisztensek, amelyek világszerte új színt hoztak az online interakciók világába. Olvasd el a blogbejegyzésünket, és megtudhatod, mik is azok a chatbot-ok, hogyan jönnek létre, miként kezelhetők, és ami a legfontosabb, hogyan lehetnek hatékony eszközök a kezedben ahhoz, hogy növeljék a rajongóid, és a leadjeid számát.

Nem olvastad a cikk első részét? Kattints ide!


Ezért hasznosak a chatbotok


Először rendelkezünk a digitális marketing történetében egy olyan eszközzel, amelyet chat felületként lehet használni, és sokkal emberibb az „arca”, mint a weboldalakon elhelyezett vagy az e-mail fiókokban használható chatnek.

De mi hasznát veheted? A forradalmian új chatbot főként a személyes tájékoztatásra, és az érdeklődés felkeltésére hivatott.

Képzelj el egy helyi éttermet, aminek van egy Facebook oldala, ahol a leendő ügyfelek megkereshetik a nyitvatartási időt, elolvashatják a menüt, és még számos különlegességet.

A chatbotok jóvoltából az érdeklődők elkezdhetnek beszélgetni az étteremmel, kérdéseket tehetnek fel neki, és persze a válaszokat is megkapják anélkül, hogy állandóan ott kellene ülnie és felelgetnie egy munkatársnak a cégtől. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a chatbot személyessége, és hatékonysága meghozza a gyümölcsét, az emberek érzik a törődést, és sokkal többször rendelnek, mint előtte.

A marketing ilyen volumenű automatizálása egy olyan hatékony eszköz a marketingesek és a vállalkozók asztalán, aminek a használatát bűn lenne kihagyni.

Amint egy felhasználó csevegni kezdi a bottal, tárolhatod az adatait, persze mindig a Facebook irányelveit figyelembe véve. Innentől kezdve, ha a beszélgetőtársad beleegyezik, bármikor küldhetsz neki üzenetet. A javaslatunk az, hogy ne támadd le rögtön, alkalmazd inkább a lassú,  „csepegtető” technikát a konverzió felé vezető úton.

Mivel tudod követni a felhasználók chatbottal folytatott beszélgetéseit, így tudsz küldeni azoknak külön üzenetet, akik egy bizonyos kérdést tettek fel, és célzottan meg tudod őket keresni egy-egy ajánlattal. A felhasználókat megcímkézheted az alapján is, hogy az elköteleződés mely fokán állnak, illetve hogy mennyi ideig beszéltek a bottal, és még folytathatnánk.

Ha nem túl rámenősen, és spamelési kényszer nélkül alkalmazod a chatbotod marketing automatizációját, segítheted a felhasználókat abban, hogy felfedezzék az őket nagy eséllyel érdeklő szolgáltatásaidat, termékeidet. Gondold át a chatbot használatát, hiszen a Messenger csevegőalkalmazást rengetegen használják, és a chatbotos üzenetek megnyitási aránya majdnem 80% -os (a HubSpot adata).


Így használd a chatbotokat a lead gyűjtésre


Általában minden marketing kampány végső célja a lead gyűjtés.

Térjünk kicsit vissza a korábban már említett éttermi példához. A chatbot ebben az esetben könnyen programozható arra, hogy a felhasználók asztalt foglalhassanak, így adva lehetőséget a vállalkozónak, hogy a számára szükséges adatokat, információkat begyűjtse. Ehhez hasonlóan gyűjtheted be te is a potenciális ügyfelek információit.
Az éttermi chatbot kérdéseket tesz fel a felhasználónak, bemutatja a választási lehetőségeket (például az asztalfoglalás napját, óráját, stb.), vagy pedig nyitva hagyja azt. Végeredményben ugyanúgy összegyűjti az adatokat, amint az egy webes űrlap kitöltése során, vagy egy telefonos foglalás alatt történne.

Használd ki te is, hogy a felhasználók szeretik ezeknek a „csetes” automatizált beszélgetéseknek a gördülékenységét, azt az érzést, hogy csevegnek valakivel, és szerezz több leadet. Azt említettük már, hogy egy átlag felhasználó sokkal gyakrabban nyitja meg a „csetet”, mint az e-mailjeit?

A chatbot méltán vívott ki nagy figyelmet és érdeklődést. Létrehozásának első lépései nagyon egyszerűek, és elmondható, hogy az a közösségi média stratégia, amely nem tartalmazza a chatbot kiépítését, elkerülhetetlenül kudarcba fullad.

Használd ki, hogy még csak kevesen alkalmazzák, és előzd meg a konkurenseidet! A következő célokra ajánljuk:

• ügyfél elégedettség növelés
• webáruházban választás segítése
• rendelés, foglalás leadása
• gyakori kérdésekre való válaszadás

Keress meg minket, és segítünk a közösségi média erejével sikeres online vállalkozást létrehozni!
Szeretnél chatbotot? Létrehozunk neked egyet!

További Facebookkal kapcsolatos feladatokat is ránk bízhatsz:
• Facebook stratégia és oldalak létrehozása
• üzemeltetése
• szövegírás
• grafika
• havi értékelés
• elemzés konkurenciafigyeléssel
• Facebook hirdetések, játékok létrehozása

 


Szubjektív Média