Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook új alkalmazással könnyíti meg a csoportos beszélgetést

Ismét új dobással jelentkezett a Facebook, ami az elmúlt időszakban már a hatodik applikáció a platform fejlesztőitől. A CatchUp névre keresztelt alkalmazás célja, hogy egyszerűbbé tegye a csevegésre készülő barátok közti telefonhívások lebonyolítását.


Mire jó a CatchUp?


A CatchUp alapvetõen a Messenger Rooms hanghívásokhoz tervezett verziója, melynek segítségével láthatjuk azt, hogy barátaink mikor vannak online, mikor állnak készen a beszélgetésre, illetve a már folyamatban lévõ csoportos csevegésekhez is csatlakozhatunk.

Funkcióját tekintve az alkalmazás tehát ugyanaz, mint a Messenger vagy a WhatsApp, leszámítva a szöveges üzenetek és a videóhívások fogadásának lehetőségét. A CatchUp legnagyobb újítása mindössze annyi, hogy láthatjuk kontaktjaink elérhetőségét, és egyetlen érintéssel kezdeményezhetünk velük csoportos vagy egyéni beszélgetést.


Lassan mindenre lesz egy Facebook-alternatíva


Az elmúlt hetekben többször is foglalkoztunk a Facebook fejlesztői csapatának új applikációival. Úgy tűnik, a közösségi média óriása megpróbál a konkurens alkalmazások babérjaira törni, és minden sikeres applikációra megalkot egy saját, hasonlóan, de mégis másképp működő alternatívát.

Míg a korábban bemutatott Collab a TikTok továbbfejlesztett klónja, addig a CatchUp „a kevesebb néha több” alapon az olyan telekommunikációs alkalmazásokra próbál frappáns választ adni, mint a Zoom vagy a Skype.

A kérdés csupán az, hogy a felhasználók egy egyszerű újítás miatt képesek lesznek-e a már jól bevált programokról egy teljesen új, alig kipróbált alternatívára váltani. Ezt egyelőre nem tudni, hiszen az App Store-ban és a Google Play-en már egyaránt elérhető applikáció egyelőre még tesztfázisban jár.

Szükséged lenne segítségre, hogy az oldalaid ne csússzanak ki a kezedből? Keress meg bennünket és megteszünk mindent, hogy ezt a problémádat megoldjuk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média