Kövessen minket a Facebookon!

Komoly biztonsági problémák a Facebook háza táján

Épp csak egy hét telt el azóta, hogy beszámoltunk a legutóbbi Facebookos biztonsági botrány eredményeiről – lásd korábbi cikkünkben –, úgy tűnik, a platform továbbra is komoly gondokkal küzd a biztonság terén. Szeptemberben komoly hackertámadás áldozata lett a felület, és a BBC jelentése szerint a szerencsétlen eset most lehet, hogy megismétlődött.
Az ősz eleji botrányt követően Zuckerberg és csapata már elkezdte törni a fejét a megoldáson. A legutóbbi hírek szerint már tárgyalnak is több biztonságtechnikai céggel, a hackerek viszont addig sem pihennek. Szeptemberben több millió felhasználó adatai kerültek rossz kezekbe.

A történelem megismétli önmagát?


Az újabb támadás után az elkövetők maguk jelentkeztek az információval, miszerint összesen 81 000 felhasználó privát üzeneteivel rendelkeznek. A céljuk, hogy ezeket a leveleket eladásra kínálják később. Az általuk feladott hirdetésben 10 centért árulják a feltört fiókokat, ám ezt a hirdetést azóta már eltávolították az internetről.. A BBC és a Facebook csapata azonban óva inti az embereket attól, hogy a fenyegetést készpénznek vegyék. A biztonsági szakemberek szerint ugyanis a rendszer hibátlanul működik, behatolás nyomait nem találták, így a fenyegetés igazságtartalma is megkérdőjelezhető.

Hogy történhetett mindez?


A Facebook az elmúlt esztendőben már többször keveredett súlyos botrányba a silány biztonsági rendszerének köszönhetően. Nem meglepő tehát, hogy a közlemény ellenére most többen is féltik az adataikat. A szakértők szerint, amennyiben a támadás valós, a hackerek minden valószínűség szerint kártékony böngészőbővítményekkel jutottak hozzá privát adatokhoz. A probléma elhárításán már dolgoznak, Guy Rosen, a Facebook vezetője azt nyilatkozta, hogy ügyvédekkel, valamint a böngészők fejlesztőivel is tárgyalnak már az ügyben, hogy megoldást találhassanak az újabb problémára.
Mi csak remélni tudjuk, hogy Zuckerberg hamar megegyezésre jut egy jó kiberbiztonsági céggel, akik végre helyreállíthatják a biztonságot és azzal együtt a rendet is a platformon.
Pörgesd fel a forgalmadat a social mediában! Ha szakértőkre bíznád a felületeid kezelését, keress fel minket, otthonosan mozgunk a marketing és a közösségi média világában!

Szubjektív Média