Kövessen minket a Facebookon!

Az AI figyeli majd a testtípusokat a Pinteresten, így több olyan kép lesz a keresési eredményeink között, ami igazodik a testalkatunkhoz

A Pinterest új, AI-alapú rendszert vezet be, mely azonosítja a test alakját és méretét a képeken, hogy felhasználóként több olyan férfi és nő fotójával találkozzunk, akinek testalkata hasonlít a miénkhez. Éljenek a valódi emberek, akiknek valódi testük van!


A testábrázolás kritikája


A Pinterest újítását nemcsak a felhasználói viselkedés ihlette, hanem a testábrázolás körül kialakult kultúrakritikus diskurzus is. A Pinterest Inkluzív Termék Csapata külső és belső szakértők bevonásával kidolgozott egy testtípusra vonatkozó technológiát, amely képes azonosítani a képeken a testtípust a formát, a méreteket és az alakot alapul véve. A szuper új funkcióval relevánsabb találatokat kapunk majd a Pinteresten, és a Pin-kereséseken belül sokkal vegyesebb lesz a fotók felhozatala.

A Pinterest úgy alakította az algoritmusát, hogy a keresési találatokban és a kapcsolódó Pinekben növelje a testalkatok és a bőrtónusok számának reprezentációját. Például ha valaki randi outfitet keres, olyan találatokat fog kapni, melyek között megtalálható lesz mindenféle különböző testalkat és bőrszín.


Testreszabás


Így nemcsak a testalkatok szélesebb skálája lesz reprezentálva az appon, hanem a felhasználók is több olyan képpel találkoznak majd, amely hasonlít a saját testalkatukhoz. Ez segít a keresési élmény testreszabásában (végre ez a szó is igazi jelentéssel telik meg!), és hétköznapi Pinterestezőként jobban fogjuk azt is látni, hogy egy-egy termék hogyan áll majd rajtunk, mivel nem csak sztereotipikus modelleken nézhetjük meg.

Mivel sokan a Pinterestet hívják segítségül, ha a divat terén ihletet szeretnének meríteni, a termékekről így sokkal realisztikusabb és használhatóbb képet kapnak.

A Pinterest Alkotói Inkluzív Alapot is indít azoknak az észak-amerikai alkotóknak, akik a különböző testtípusokhoz kapcsolódó tartalmat osztanak meg.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média