Kövessen minket a Facebookon!

Facebook Live a marketingben

A videózásban lévő marketing lehetőségek hatalmas tárházáról már korábban is tettünk említést. A Facebook Live bejelentkezések is ennek egy szegmensét képviselik, hiszen használatuk egyszerű és a közönség köreiben is népszerű.
Mielőtt azonban belevágnál az élő streamekbe, érdemes tisztában lenned néhány alapvető trükkel, amelyekkel valóban sikeresek lehetnek a bejelentkezéseid. Mivel a követők veled egy időben vannak jelen, nincs lehetőség utómunkára és a képsorok felvételének ismétlésére. Élő videók esetén tehát merőben más stratégiákat célszerű alkalmazni, hogy a kívánt hatást elérhesd.

Mit tartalmaz egy jó Live?


Ha körbe tekintesz a Facebookon, láthatod, hogy Live-ok meglehetősen változatos témákban és terjedelemben lelhetőek fel. Érdemes átböngészni a konkurencia oldalait is, ahonnan ötletet meríthetsz, mi az, ami a célközönségedet érdekli. A hagyományos videózásban is fellelhető tartalmak mellett azonban az élőzés lehetőséget teremt a valódi interakcióra is. Magas volt nézettsége az egyik YouTube-os anyagodnak? Készíts belőle élő közvetítést, ahol még mélyebben megismertetheted a közönséget a témával és azonnal megismerheted az igényeiket vagy felhívhatod a figyelmüket a közelgő újdonságokra. A népszerűségi lista élén járnak a Q&A blokkok is, amelyek kifejezetten a publikum kíváncsiságára vannak kihegyezve. Egy blogbejegyzés, egy Facebook poszt vagy egy öt perces videó könnyen vethet fel új kérdéseket, amelyeknek így lehetőséget nyújthatsz a megválaszolására. Mindig törekedj rá, hogy a felvétel jó minőségű legyen és ebben az esetben az internet sebessége sem elhanyagolható tényező. Beszélj tisztán és érthetően és ne riadj vissza a nézőkkel való kommunikációtól.

Miért népszerű a Live?


A streamek nem véletlenül váltak ennyire populáris műfajjá. Legyen szó Youtuberekről vagy nagyvállalatokról, minden esetben betölt egy hiánypótló funkciót, amit más tartalom nem képes betölteni. Ez pedig annak a lehetősége, hogy találkozzanak valakivel, akivel egyébként nem lehetséges.
Az élő videók révén közvetlen kapcsolatba léphetnek veled a nézők, ezzel pedig növelheted bennük a bizalmat, közelebb kerülhetsz hozzájuk. Ha kiaknázod ezt a lehetőséget, az a vállalkozásod számára is sikereket hozhat.
Elakadtál a közösségi háló útvesztőjében? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és mi segítünk, hogy gyorsan érhess el jó eredményeket!

Szubjektív Média