Kövessen minket a Facebookon!

Így írj hatékony szöveget az infografikáidhoz (a New Reach Agency infografikája alapján)

Talán minden vállalkozó tartalommarketing stratégiájában helyet kellene kapjon az infografika, mivel az egyik legkönnyebben fogyasztható formátum. A befogadása mindössze pár percet igényel, hasznos információkat közöl, emellett – a megfelelő látványvilág esetén – a szemnek is vonzó.

Az márcsak hab a tortán, hogy backup linkeket is lehet vele szerezni. A New Reach Agency inforgrafikája alapján megmutatjuk, hogyan alakítsd ki minél eredményesebben az infografikád szövegét.


A tartalom illeszkedjen a tölcsér felső szintjéhez


Az infografikák általában a marketing-tölcsér legfelső szintjén helyezkednek el. Itt találhatóak a könnyed, informatív, érdekes, úgymond „behúzó” tartalmak. Ebben a fázisban még egyáltalán nem kap szerepet a termék vagy a márka, ezért az infografikákban sem célszerű őket megjeleníteni.


Tanulmányozd a konkurenciád!


Milyen tartalmat csinálnak? Milyen vizuális elemeket használnak? Milyen nyelven kommunikálnak? Mi az a közös elem, ami minden konkurenciád marketingkommunikációjában fellelhető? Gyűjtsd össze ezekre a kérdésekre a választ, és használd fel a munka során.


Miről fog szólni az infografikád?


Jelöld ki, hogy milyen témában készíted el az infografikát, de még ne jelölj ki címet, mivel címet mindig a copy megírása után adunk utólag. Ezután kreálj egy narratívát, és ez alapján írd meg a szöveget. Milyen üzenetet szeretnél közvetíteni? Mivel akarsz kiemelkedni a konkurenciáid közül? Ezeket a kérdéseket érdemes ilyenkor megfontolni.

Emellett ügyelj arra is, hogy ne legyen túl hosszú a copy és megfelelően tagold. Inkább több, rövid bekezdést használj, mint kevesebb, de nagyobb bekezdéseket. Az infografika végén mindig helyezz el CTA-t!

Kellene segítség az online marketing tevékenységedhez? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média