Kövessen minket a Facebookon!

Az Instagram és a Facebook után itt vannak a Google-sztorik!

Úgy tűnik, a Google nem adja fel a harcot, és sokadik sikertelen próbálkozása után is nagyobb szeletet szeretne magának a közösségi média tortájából. Erre enged következtetni a sok egyéb próbálkozás mellett nemrégiben bejelentett Threads alkalmazás, valamint a Google Photos napokban elstartolt, legfrissebb funkciója is.

Kérdés, hogy az eredmény vajon valóban meghozza-e a várva várt sikert vagy ismét a Google+ esetéhez hasonló, csúfos bukás lesz a kísérletezés vége?


Új funkcióval bővült a Google Photos


A közelmúltban a Google Photos felhasználói talán már felfedezték, hogy elstartolt az alkalmazáson belül egy új fejlesztés, az úgynevezett történet funkció.

A Memories névre keresztelt lehetőség segítségével fotóink közül az Instagram és a Facebook felületén sikeres sztorikhoz hasonlóan emelhetünk ki képeket, melyeket az applikáció egyfajta különleges fotóalbumként tárol.

Ilyen módon bármikor visszanézhetjük a számunkra legkedvesebb emlékeket, anélkül, hogy több száz, vagy akár több ezer fotót kellene átpörgetnünk.


Másokkal is megoszthatjuk a fontos pillanatainkat


A Google történetek funkciója látszólag nagyon hasonlít a Facebook vagy az Instagram sztorikhoz. Egyvalamiben mégis határozottan eltér azoktól. Míg utóbbi kettő ugyanis kifejezetten arra szolgál, hogy fontos pillanatainkat megosszuk ismerőseinkkel, addig a Google Photos sztori opciója alapvetően privát használat céljából jött létre.

A Google Stories az Instagram és Facebook történetekkel ellentétben tehát emlékeinket nem teszi közszemlére egy nyilvános hírfolyamban. Ettől függetlenül azonban nem muszáj, hogy azokat kizárólag magunknak tartsuk meg.

Ha szeretnénk ugyanis, akkor ismerőseinkkel és barátainkkal is megoszthatjuk legszebb és legemlékezetesebb pillanatainkat egy privát, üzenetküldő funkcióhoz hasonló csatornán keresztül. Az ilyen módon elküldött fotók pedig minőségromlás nélkül elmenthetők vagy saját tárhelyünkre akár le is tölthetjük őket.

Egy helyen tájékozódnál a közösségi média legfrissebb híreiről? Kövess minket Facebookon és a Szubjektív Média blogon, hogy mindenről időben értesülj! Ha pedig a marketingedben szeretnél segítséget kapni, keress minket bátran!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média