Kövessen minket a Facebookon!

Szigorításokat vezet be a Gmail azoknak a felhasználóknak, akik naponta több mint 5000 e-mailt küldenek ki

A Gmail a tömeges e-mail-küldést ezentúl szigorúbb szabályokhoz köti, hogy megakadályozza a spamküldőket a postaládák teleszemetelésében. Az azonosítást és a címzettek ellenőrzését nagyobb figyelem fogja övezni.


Új szabályok


Új követelményeket támaszt a Gmail azok felé a felhasználók felé, akik napi több mint 5000 e-mailt küldenek ki. Ez nem jelenthet problémát azoknak, akik szabályosan használják a Gmailt, de mégis érdemes mindenkinek alaposabban megismerni a frissítés részleteit.

2024 februárjától a következőket kéri a Gmail a tömeges e-mailek küldőitől:

  • Az e-mailek hitelesítése

A Google szerint még mindig sok küldőt nehéz beazonosítani a címzetteknek, ezért mostantól a DomainKeys Identified Mail (DKIM) beiktatásával kell majd hitelesíteni az e-maileket. Emiatt sokkal nagyobb ellenőrzés alá kerülnek a küldők, ami könnyebbé teszi a címzettek számára a jogszerű és kívánatos e-mailek beazonosítását. A DKIM által jóváhagyott e-mailek sokkal kevesebb visszautasítást is fognak kapni az e-mail-filterekben.

  • Az egyszerű leiratkozás engedélyezése

Az egyik legbosszantóbb e-mailes csalás, amikor a feladó elrejti a „leiratkozás” opciót, ami megnehezíti a címzettnek a promóciós üzenetek letiltását, és megkönnyíti a spamelőknek a postaládák teleszemetelését. 2024 februárjától a Google meg fogja követelni, hogy minden nagy feladó egy kattintással lehetővé tegye a promóciós hírlevelekről való leiratkozást, és két napon belül fel is kell dolgoznia az erre irányuló kérelmeket.

  • Kért e-mailek küldése

A Google meghatároz egy úgynevezett spamküszöböt, hogy biztosítsa, hogy a felhasználók olyan e-maileket kapnak, amelyekre kíváncsiak. A Google szerint olyan rendszert építettek ki, amely azon dolgozik, hogy megtalálja és kizárja a további e-mailezésből a spamküldőket.

Ezek többségében meglehetősen egyszerű paraméterek, amelyekhez bármelyik feladó ragaszkodhat. Habár az utolsó kitétel a spambesorolásról kissé aggodalomra adhat okot azok számára, akiknek levelei spam és nem spam határán mozognak. Ahhoz is hozzájárulhat ez a kitétel, hogy bizonyos felhasználók taktikázásra használják: feliratkoznak egy hírlevélre, aztán spamként jelölik meg, hogy ők maguk jobb besorolást kapjanak, mint a vetélytársaik. De a Google nagy valószínűséggel számolt ezzel a lehetőséggel, és kiépített egy, a manipulatív akciókat detektáló védelmi rendszert.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média