Kövessen minket a Facebookon!

Szigorít a Facebook a politikai hirdetésekben

Újabb választások közelednek, ezért a Facebook felhasználói – hogy elkerüljék a tavalyihoz hasonló botrányt – úgy határoztak, ideje szigorítani a hirdetési szabályokon. Sokan ugyanis úgy vélik, hogy az adatok kiszivárgása befolyásolta az amerikai elnökválasztást.

Mivel az elkövetkezendő hónapokban is sor kerül hasonló eseményekre, a Facebook csapata jobnak látta szigorítani, hogy az eset véletlenül se ismétlődhessen meg. Ennek köszönhetően nehezebbé válik majd az álhírek, de még a politikai hirdetések közzététele is.


Folyamatosan szigorodnak a feltételek


A szigorítások természetesen nem újkeletűek, volt már erre példa korábban is. A tavalyi évben már bevezettek egy komoly szűrőt, ami azt a célt hivatott szolgálni, hogy kevesebb álhír kaphasson szárnyra valamint, hogy a külső területek befolyását csökkentsék.

A hirdetések feladásához szükséges, hogy a feltöltő közzétehesse politikai tartalmát, igazolnia kell személyazonosságát, tartózkodási helyét. A hirdetést továbbá el kell látni politikai címkével és az anyagot mesterséges intelligencia is ellenőrzi.


Mi fog történni a politikai célú hirdetésekkel?


A jövőben ahhoz, hogy ilyen jellegű hirdetéseket tehessen valaki közzé, sokkal szigorúbb feltételeknek kell majd megfelelnie a tartalomnak, mint korábban. Ezeknek bevezetésével Zuckerberg azt reméli, még inkább visszaszoríthatóak lesznek majd a határon túli törekvések.

Az újabb szigorítás pedig a hirdetés feladását helyhez is köti. A politikai hirdetéseket ugyanis ezentúl csak az országon belül lehet majd feladni. Ezzel a készítők azt szeretnék megakadályozni, hogy a választásokat kívülről lehessen majd befolyásolni.

A frissítés elsőként Nigériába fog megérkezni februárban, márciusban pedig Ukrajnában, mivel ekkor lesznek esedékesek a választások. Az Európai Unió területére pedig nagy valószínűséggel májusban érkezik meg az új rendszer.

Alakíts ki profi jelenlétet a közösségi média felületein! Nincs elég időd és kapacitásod? Akkor hívj minket bátran és segítünk, hogy a vállalkozásod marketingjét a csúcsra pörgethesd!


Szubjektív Média