Kövessen minket a Facebookon!

Ötletek a hatékonyabb tartalomgyártáshoz niche marketing esetén

Vállalkozásod szűk szegmenst céloz, és emiatt küzdelmes a tartalomgyártás? Nem kell így lennie! Olvasd el, hogyan érdemes tartalmat kreálni, ha egy bizonyos réteget akarsz megszólítani.


10 tipp


#1 tipp – Kulcsszókutatás és kulcsszóhiány-analízis

Használj long tail kulcsszavakat, és elemezd a versenytársaid social media tartalmait. Írj GYIK-et, és készíts termékösszehasonlító táblázatokat.

#2 tipp – Hozz létre tartalmat a kapcsolódó témák alapján

Tárd fel a kapcsolódó témákat: járj körül olyan kérdéseket, amelyeket a közönségedet érdeklik az általad ajánlott terméken vagy szolgáltatáson túl. Készíts esettanulmányokat.

#3 tipp – Hasznosítsd újra a már meglévő tartalmat más formában

Ugyanazt a tartalmat tedd közé infografika, podcast vagy akár direkt e-mail formájában. A „Mennyire hasznos a követőinknek”, illetve „szakértői vélemény” tolmácsolása szintén jól működik.

#4 tipp – Jelenj meg a közönséged által olvasott rétegkiadványokban

Publikálj a szegmens kiadványaiban. Kérdezd a vásárlóidat a populáris platformokról és témákról.

#5 tipp – Dolgozz influenszerekkel és szakértőkkel

Keresztpromóció influenszer partnerekkel – rétegszolgáltatás vagy -termék esetén talán a közönségük nem nagy, de a befolyásuk számít igazán.

#6 tipp – Tedd fókuszba az adatokat és a vásárlói visszajelzéseket

Álljon a minőségi és a mennyiségi kutatás a marketingstratégiád középppontjában. Dolgozz együtt szakértőkkel, és segítsd a közönségedet a komplex információ egyszerűsítésével.

#7 tipp – Dolgozz együtt jó történetmesélőkkel

Alkalmazz jó tollú szerzőket, írókat vagy újságírókat, akik igazán meg tudják szólítani az embereket. Szoros együttműködésben dolgozz az ügyfelekkel közvetlenül érintkező csapattal.

#8 tipp – A központitól a lokálisig

Kezdd azzal, hogy kiépítesz egy központi tartalomstratégiát, majd a kapcsolódó témákat kutatva haladj a helyi trendek felé.

#9 tipp – Légy edukációs forrás

Ragadd meg a lehetőséget, hogy elsőként vezess be köztudatba egy fogalmat, egy kulcsszót, egy témát. Támogasd követőid információéhségét oktatóanyagokkal és útmutatókkal.

#10 tipp – Alkalmazz szakértőket szerzőként

Dolgozz együtt a szakma olyan szakértőivel, akik eredeti tartalmat kreálnak, mely rezonál a piac aktuális történéseire. Erősítsd brandedet a nevük közlésével.


Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média