Kövessen minket a Facebookon!

Így lesz még eredményesebb a marketingtevékenységed a TikTokon 2024-ben

A TikTokot 2023-ban több mint egymilliárdan használták, így érdemes megfontolnod, hogy 2024-ben nagyobb fókuszt helyezz erre a platformra hirdetőként, vagy ha még nem is regisztráltál, akkor idén végre megtedd. Sokak számára ugyanis a TikTok lett az első számú kereső.


Elemezd a versenytársaidat


Bármilyen platformon is akarsz elindulni, a versenytársak megismerése és elemzése a siker egyik legfontosabb komponense. Ha látod, hogy kik azok, akiknek rengeteg követőjük van, és kik azok, akiknek alig akad, és azt is meg tudod mondani, hogy miért, az máris remek alapot ad a saját teljesítményed megítéléséhez. Használhatod a Creative Centert, ahol kereshetsz kategóriára, hashtagre, termékre stb.


Elemezd a legjobban futó hirdetéseket


Elemezheted a versenytársaid legsikeresebb hirdetéseit a TikTok Top Ads Listing funkciójával. Ha kiválasztod a régiót és a termékkategóriát, a TikTok megmutatja a legjobban futó hirdetéseket.


Elemezd a hashtageket


Habár már nincs akkora jelentőségük, mint korábban, a hashtagek még mindig fontos szerepet játszhatnak új brandek felfedezésében. Használhatod a hashtagek elemzésére a Trend Intelligence funkciót.


Ismerd meg a releváns influenszereket


Mivel a TikTok saját meghatározása szerint szórakoztató app és nem közösségi média platform, olyan videókat kell készítened, amelyek megragadják a figyelmet és fenntartják az érdeklődést. Ez nem mindig könnyű, ezért sokan már befutott influenszerekkel dolgoznak együtt. Nem biztos, hogy ez a te utad, de mindenképpen hasznos, ha ismered azokat, akiknek nagy a közönsége, és megfigyeled, mire fókuszálnak, és hogyan kommunikálnak a közönségükkel.


Próbáld ki a TikTok AI hirdetési eszközeit


A TikTok létrehozott egy Creative Assistant nevű chatbotot a Creative Centeren belül, hogy segítsen kimaxolni a felhasználók marketingtevékenységét. Ezenfelül van AI Script Generator, hogy még jobb videókat készíthess, illetve CapCut videóvágó platform, amivel tökéletesítheted a contentet.

Tudj meg még többet a TikTok-marketingről itt.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média