Kövessen minket a Facebookon!

Vége az automatikus Twitter és Google+ megosztásoknak a Youtube-on

A Youtube véget vet az automatikus beállítások lehetőségének a Twitter és Google+ megosztásokkal. A jól megfontolt döntést egy közleményben tárták a nyilvánosság elé, ahol a döntés miértjét is elárulták a felhasználóknak.

Habár első ránézésre úgy tűnhet, hogy ez eggyel kevesebb lehetőséget jelent majd a közösségi média jelenlétben, ám a gondolat valójában igen praktikus. A funkció ugyanis inkább csak egyszerű és időspóroló megoldás volt, mintsem hasznos.


Nem teljes a nagytakarítás


Az egyszerű megosztás lehetősége természetesen nem fog eltűnni a Youtube-ról. Továbbra is elérhető lesz a videók alatti gombok között a Twitter és a Google+ is, melyekkel manuálisan tovább küldheted az idővonalaidra a különböző tartalmakat.

A fejlesztők mindössze azt a beállítást veszik ki a rendszerből, amely automatikusan posztol a többi felületre is, ha kedvelsz egy videót. A funkció egyébként is csak egy sablonszöveg kíséretében elküldte a posztot a hírfolyamba, így számottevő hiányt talán senkinek sem okoz majd.


De miért is döntött így a Youtube?


Mint azt már fentebb is tárgyaltuk, ez a beállítás csak annyira volt képes, hogy a Twitterre és a Google+-ra is kiposztolta, ha kedveltél egy videót. Ennek következtében rengeteg ilyen, egyforma szöveggel megjelenő poszt keletkezett a platformokon.

A Youtube ezzel szemben azt szeretné szorgalmazni, ha a felhasználók a saját gondolataikkal együtt oszthatnák meg a különböző videókat. Külön figyelmet szenteltek a taggelésnek is, melynek köszönhetően a célcsoportokat könnyebben elérhetik ezek a kontentek.

Vége szakad tehát az egy kaptafára készülő posztoknak és helyette immáron a valódi tartalmak kapnak helyet a megosztások között is. A három platform számára nem is kérdés, hogy ez előnyös lehet-e, a kérdés inkább az, hogy mit szólnak majd ehhez a felhasználók.

Szeretnél igazán erős jelenlétet kialakítani a social mediában, de nincs rá elég időd? Fordulj hozzánk bizalommal, hiszen rutinosan mozgunk ezen a terepen és segítünk vállalkozásod fejlesztésében az oldalaid kezelésével.


Forrás: support.google.com


Szubjektív Média