Kövessen minket a Facebookon!

A YouTube kiterjeszti a rövid videók elérhetőségét

A YouTube platformján elérhető TikTok-szerű rövid videók nagy népszerűségnek örvendenek a felhasználók között. Azért van ez így, mert felgyorsult világunkban a rövid információátadás egyre nagyobb szerepet kap. A videómegosztó portál bejelentette, hogy a hírcsatornában futó rövid videók teljes készletét már az Egyesült Királyságban, Kanadában és Latin-Amerikában élő felhasználók is elérhetik.


A rövid videók egyre népszerűbbek


A „Shorts” hírcsatornát és a „Shorts-kamerát” is több felhasználó számára teszik elérhetővé a héten, miközben a YouTube továbbra is bővíti zenei repertoárját az alkalmazásban. Ezzel több lehetőséget kínál a „Shorts” felhasználóknak, hogy a felkapott zenéket felhasználva gyártsanak tartalmat.


Nagyobb figyelmet kap a zeneipartól


A YouTube egyre nagyobb figyelmet kap a zeneipar nagyágyúitól, hiszen a rövid videókban rejlő potenciál nyilvánvaló. A TikTok már bebizonyította, mekkora befolyást képes tenni a zeneszámok népszerűségét tekintve. A Fleetwood Mac 1977-ben kiadott Dreams című száma például tavaly ismét bejutott a Billboard Top 100-ba, mert egy népszerű TikTok videó aláfestő zenéje volt.

A YouTube arról számolt be, hogy tavaly több mint 4 milliárd dollárt termelt a zeneipar számára, ami elismerésre méltó teljesítmény. A „Shorts” videók bővítése ugyanezt az elvet követi, így jelentős lehetőségeket rejt magában a nagyobb bevétel termelése érdekében.

A YouTube nemrégiben egy új, 100 millió dolláros alapot is létrehozott azért, hogy a „Shorts” videók készítőit ösztönözze és támogassa alkotásaik folyamatát. A platform célja ezzel az, hogy a felhasználók még több rövid videót érjenek el. A 2020 szeptemberében elért 3,5 milliárd megtekintést egy év alatt 6,6 milliárdra tornászták fel, ami egyértelműen megmutatja a rövid videókban rejlő lehetőségeket.

Online marketing témában szeretnél segítséget? Kérdezz tőlünk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média