Kövessen minket a Facebookon!

Az Instagramon mostantól le lehet tölteni a nyilvános Reels videókat

A hírrel kapcsolatos egyetlen meglepetés az, hogy ilyen sokáig tartott az Instának, mire lehetővé tette a Reelsek letöltését. Már nagyon vártuk a pillanatot! Ti is?


Megosztás másképp


Néhány hónap tesztelés után most végre élesedik a Reelsek letöltése. Egyelőre csak bizonyos felhasználók számára elérhető a funkció az USA-ban, de reméljük, hamarosan mindannyian élvezhetjük az előnyeit. Már el is képzeltük, hogy csak rákattintunk a Megosztás ikonra, majd kiválasztjuk a Letöltés lehetőségét.

Kisebb baki, hogy egyes felhasználók hangproblémákról számoltak be – ezek valószínűleg a Meta zenére vonatkozó licenszszerződéseivel lehetnek összefüggésben. Remélhetőleg hamarosan orvosolják ezt a problémát.

A tartalomkészítők le is tilthatják a fiókbeállításokban a Reels videóik letöltésének lehetőségét. Tehát nem minden nyilvános videó lesz letölthető, a privát tartalmakat pedig továbbra sem lehet majd elmenteni.


A TikTok nyomában


Így például TikTok-tartalmat is könnyebben meg lehet majd osztani, ami még a készítők profiljainak linkjei nélkül is fellendíti majd a brandeket, mivel a videóban mindenképp szerepel a felhasználónév.

Ezzel a funkcióval kimaxolhatjuk a tartalmak elérését egyszerre több különböző platformon, követve a TikTok példáját, ami gyakorlatilag a kezdetektől engedélyezte a videók letöltését.

Talán azért tartott ilyen sokáig eljutni ide az Instagramnak, mert védeni akarta a tartalomkészítőket. Vagy hezitált, hogy megendedje-e a felhasználóknak, hogy letöltsék, majd máshol újrahasznosítsák a már egyszer közzétett IG-posztokat. Akárhogy is, most végre meglépték. Úgyhogy nincs is több kérdésünk.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média