Kövessen minket a Facebookon!

A kényes tartalmak felfüggesztését vagy visszaállítását ezentúl a Meta független felügyelőbizottsága bírálja el

A Meta régóta húzódó problémát orvosol: számtalan fellebbezés érkezik az Instagramon és a Facebookon letiltott tartalmakkal kapcsolatban. Ezentúl független felügyelőbizottság dönt az érzékeny és zavaró posztok sorsáról.


Két év alatt kétmillió fellebbezés


Kerültetek már olyan helyzetbe, hogy a Facebook vagy az Insta letiltotta egy bejegyzéseteket, és ti egyáltalán nem éreztétek jogosnak a döntést? Az automatizált folyamatok helyett most valódi emberekből álló felügyelőbizottság elé kerülnek azok a posztok, amelyek esetében nem teljesen egyértelmű, hogy megzavarhatják-e a felhasználók nyugalmát.

A Meta Platforms bizottsága már most is felülvizsgálhatja a fellebbezéseket – melyekből az elmúlt két évben kétmillió érkezett (!) –, később pedig kötelező érvényű döntéseket is meghozhat majd a figyelmeztető képernyők használatáról, illetve a zavaró és érzékeny tartalmak megjelöléséről.

A testület akadémikusokból, jogi szakértőkből és jogászokból áll – ők azok, akik a Meta tartalommoderálási döntéseit vizsgálják majd, és tanácsot adnak az oldal szabályozásával kapcsolatban.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: reuters.com


Szubjektív Média