Kövessen minket a Facebookon!

A felhasználók a jövőben azonnali segítséget kaphatnak a Metától, ha gondjuk akad a Facebook- és Insta-fiókjaikkal

Sokan panaszkodtak, hogy nem tudnak hova fordulni sürgős esetekben – például olyan fajsúlyos probléma esetén, mint amikor felfüggeszt a Facebook egy felhasználói fiókot. A Meta hiánypótló ügyfélszolgálati felületet indít.


Tartalomellenőrzés


A tartalom kontrollja miatt számos fiókot és bejegyzést távolít el a Meta – ezekkel kapcsolatban több mint egymillió fellebbezés érkezett a felhasználóktól 2020 óta. A problémás tartalom kiszűrését algoritmusok végzik, így az emberi tényező hiánya miatt előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak és felhasználói profilok indokolatlanul törlődnek, így az azonnali kapcsolatfelvétel nagyon is logikus kérés a felhasználók részéről.

Mivel egy hárommillió felhasználóval bíró platformról beszélünk a Facebook esetében, mindenki el tudja képzelni, mivel járna egy telefonos vagy csetes ügyfélszolgálat elindítása – a kérések jó része ráadásul valószínűleg időrabló, teljesíthetetlen és minden logikát nélkülöző megkeresés lenne.


Mégis van megoldás?


A Meta az elmúlt év során elkezdett megoldásokat kidolgozni a problémára, például élő csetelemeket kezdtek működtetni az angolul beszélő USA-beli felhasználók számára. Létrejött a Meta Pro Team, mely ingyenes és élő segítséget nyújt a Facebook- és Insta-hirdetőknek a kérdéseik megfelelő helyre juttatásában.

Izgatottan várjuk a további híreket a fejlesztésekről, melyek könnyebbé teszik majd az életünket.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média