Kövessen minket a Facebookon!

A TikTok meglépte: ezentúl szöveges posztokat is engedélyez a platformon

Végre a költők és az introvertáltak is megmutathatják magukat a TikTokon, anélkül, hogy videót kéne készíteniük! Alig várjuk, hogy a szövegek tömegével megjelenjenek a folyamban.


Az irodalom visszavág


Ezt a frappáns és vicces A csillagok háborúja címvariációt nem mi találtuk ki, csak használjuk, mert igazán találó, ha arra gondolunk, mekkora teret kapnak mostantól a szövegek a közösségi médiában. Hiszen a TikTok az egyik legnépszerűbb, ha nem a legnépszerűbb online platform, amit fiatalok töbegei használnak. Ezentúl verseket is kitehetnek anélkül, hogy videót kellene készíteniük. Az új funkció hasonló az Insta Sztorik csak szöveges frissítéseihez.

Teljes képernyőnyi szöveget tehetnek ki a felhasználók, és tetszés szerint hozzáadhatnak zenét, matricákat stb. A szöveges posztok személyre szabhatók: a háttér színét is ki lehet választani, ahogyan a betűtípust és az elhelyezést is a keretben. Maximum 1000 karaktert lehet írni, ami igencsak nagy terjedelem a social media világában.


Történetek, versek, dalszövegek


Még több teret kapnak az alkotók a platformon, ráadásul szuper könnyen hozhatják létre a szöveges posztokat. Érdekes módja lehet ez a felhasználók megállításának görgetés közben, főleg, ha valaki nem szeret videófelvételen mutatkozni, viszont annál kreatívabb, ha írásról van szó.

Most is elég népszerűek a versek az appon, általában állóképeket mutatnak egy-egy szövegről, zenével kísérve – most hivatalosabb formát kap az írások megjelenítése. Ráadásul sokkal több reakció érkezhet így rájuk, több interakciót jelent majd a felhasználók között.

A kamera eszközből elérhető a funkció, innen lehet eljutni a szövegalkotó oldalra, ahol tageket, hashtageket is hozzáadhatunk a poszthoz.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média