Kövessen minket a Facebookon!

Változások a Facebook válaszadási arányainak mérésében

A Facebook oldalak esetében igen hasznos az a funkció, amely a követőket információval látja el a válaszadások arányáról és idejéről. Azonban a fejlesztői csapat úgy határozott ideje ezt a funkciót is egy kicsit továbbfejleszteni. Lássuk, hogyan működik a gyakorlatban a fenti adatokat mérő algoritmus!

A válaszadási arány azt mutatja, hogy hány százalékát válaszoltad meg a beérkező üzeneteknek. A válaszidő pedig segít az érdeklődőknek abban, hogy mennyi időre van szükséged az üzenetek megválaszolásához.


Milyen adatok alapján számol az algoritmus?


Az arány számításakor a rendszer a manuális, valamint az API-n keresztül érkező üzenet alapján számít ki egy átlagot. Ezt az információt továbbítja a beérkező üzenet feladójának. Ugyanakkor olyan üzenetek is vannak, amelyek nem számítanak bele ebbe az arányba.

Ilyen például a távolléti, valamint az azonnali válaszok. A kéretlenként és készként megjelölt levelek esetében sem számítanak bele az adatok az átlagba, valamint ha az érdeklődő 24 órán belül választ küld az oldal által kiküldött üzenetre.


Gyors válasz a beérkező üzenetekre


Bizonyára téged is foglalkoztat a kérdés, hogy miként kaphatod meg ezt a jelölést. Ehhez szükséges, hogy az oldalad számára beérkező üzenetekre a megfelelő arányban és idő alatt adj választ. És hogy mennyi ez az arány?

A jelöléshez minimum 90%-ban kell rendelkezned megválaszolt üzenetekkel, valamint legfeljebb 15 perces válaszidő szükséges. Ez a jelölés minden látogató számára látható. Amennyiben nem rendelkezel vele, akkor a válaszadási információkat csak te és az oldal többi kezelője láthatjátok.

Az algoritmus bevezetése kétségtelenül hasznos újítás. Ezzel ugyanis elkerülhetővé válik a téves adatok megosztása a megválaszolt üzenetekről, a látogatók valós információkat láthatnak, amelyet a gép számol.

Szeretnéd, hogy a te scocial media jelenléted is felpörögjön? Keress fel minket, hogy profi csapatunkkal és naprakész tudásunkkal hozzásegíthessük vállalkozásodat a sikerekhez!


Szubjektív Média