Kövessen minket a Facebookon!

Mindenkit érinthetnek a változások

Változásra készül a Google, ami hatással lehet a Te vállalkozásodra is, de az összes olyan céget érinti, melyek a Google-világ valamely szolgáltatását használják. Az új Google szabályok még nem léptek érvénybe, de 2019. január 22-túl minden Google szolgáltatást érintő változások lesznek a GDPR-ban.

Az Óriás ígérete szerint a szolgáltatások megszokott felhasználói élménye nem változik majd. Az újítások oka, hogy ezentúl nem a Google LLC, hanem a Google Ireland Limited lesz a felelős a szolgáltatásokért és az adatkezelésért az Európai Unió tagországain belül.


Ezeket a szolgáltatásokat és területeket érintik majd a változtatások


A Google Ireland Limited módosításai az Európai Unió tagállamaira, Izlandra, Liechtensteinre, Norvégiára és Svájcra fognak vonatkozni. Ezekben a térségekben egyöntetűen változnak majd a Szerződési Feltételek és az Adatvédelmi irányelvek egyaránt.

De miért fontos ez ennyire? A Google szolgáltatásaira számtalan cég masszívan támaszkodik, online üzleti folyamatait azokra építi, így rendkívül fontos szerepet játszanak a B2B és B2C kommunikációkban. A változásban érintett szolgáltatás pl. a gyakran alkalmazott YouTube vagy a YouTube Fizetett Szolgáltatások, de velük együtt változnak a Google Drive és a Google Play feltételei is.


Mit tegyek, ha engem is érint a változás?


Ha te is előszeretettel alkalmazod a céges ügyekben is a Google szolgáltatásait, neked is szükséged lesz egy új szabályzatra. Az adatkezelési irányelvekben ugyanis neked is követned kell majd a módosulásokat, így azokat az új előírások mentén kell majd ismét kialakítani. Ha pl. a weboldaladban a Google Analytics mérőkód aktív, akkor már van egy pont ami miatt a fenti módosítást a Te saját Adakezelési szabályzatodba át kell vezetned, az új Google cég megjelölésével.

Érdemes tehát még idejében felkészülni ezekre az újításokra, de szerencsére a Google hagyott erre időt. A januárban életbe lépő változtatásokra azonban jobb, ha minden olyan felhasználó felkészül, akik használják a szolgáltatásaikat a munkájuk során.

Ne maradj le a legizgalmasabb újdonságokról! Kövesd a Szubjektív Media blogját és Facebookját, hogy mindig időben értesülhess a friss hírekről. Ha pedig segítségre lenne szükséged oldalaid kezelésében, keress fel minket bátran!