Kövessen minket a Facebookon!

Visszatérhet a Messenger a Facebook applikációba

Amikor elsőként szétválasztották a Facebookot és a Messengert, többen is elégedetlenül felhördültek és a közösség véleménye erősen megoszlott. Sokan meglátták benne az új lehetőségeket és a kényelmi faktort, míg mások inkább avégett zúgolódtak, hogy egyel több applikációra lesz szükségük.

Az elmúlt években a Messenger rengeteg hasznos funkcióval gyarapodott, így beválni látszott ez a megoldás. Ám az utóbbi időben a döntéshozók nem először választják az egybeolvasztás lehetőségét. Az üzenetküldő szolgáltatások összevonása után most újra egyesülhet a két részre szakadt alkalmazás.


Tesztelés alatt az in-app Messenger


Talán már te is észrevetted, hogy ha megnyitod a Facebookot a telefonodon, a jobb felső sarokban megjelenik a Messenger ismerős ikonja. Rákattintva megnyílik a chat és máris küldheted a legfontosabb üzeneteket az ismerőseidnek.

Az appon belül található üzenetküldőben viszont nem lesz lehetőséged minden Messenger-funkciót használni. Abban az esetben viszont segítségedre lehet, hogy ha gyorsan szeretnél válaszolni egy ismerősöd vagy követőd üzenetére, mivel ilyenkor elérheted, hogy ne kelljen ki-be lépkedned az alkalmazások között.


Miért gondolta meg magát a Facebook?


Joggal merülhet fel benned a kérdés, hogy miért kerül vissza a chat az eredeti helyére, ha korábban szétválasztották őket. A hivatalos nyilatkozat szerint a Messenger megmarad önálló alkalmazásnak, de szeretnék emelni a Facebook felhasználói élményét is az üzenetküldés szintjén.

Hogy ez a húzás mennyire fog beválni még kérdéses. Arról viszont gondoskodtak a fejlesztők, hogy amennyiben teljes mértékig ki akarjuk használni a Messenger adottságait, akkor nem tudjuk majd nélkülözni a különálló alkalmazást. Ennek ellenére az átlagos felhasználók között valószínűleg sokan lesznek majd, akiknek nem lesz szüksége mind a két applikációra.

Szeretnéd felpörgetni a közösségi média jelenlétedet? Nincs elég időd és energiád kezelni az oldalaidat? Keress fel minket bizalommal és helyezd szakértő kezekbe a social marketingedet!


Szubjektív Média


Forrás: techradar.com