Kövessen minket a Facebookon!

Változások a Facebook csoportok háza táján

Közösségi média platformot nem egyszerű üzemeltetni. Az állandóan változó trendek, a felhasználói igények hullámzása mind komoly kihívást jelenthet a fejlesztői csapatnak. Szerencsére a Facebook-nál ezzel tisztában vannak és tárt karokkal várják ezeket a kihívásokat.

Ezúttal a csoportok kapnak egy kis ráncfelvarrást, hogy a használatuk még hatékonyabbá tudjon válni. Ennek érdekében a csoportok kezelése egyszerűbb és átláthatóbb lesz a jövőben, melynek köszönhetően nem csak az adminok munkája lehet könnyebb, de a felhasználói élmény is fejlődhet.


Átrendeződnek a kategóriák


Arra eddig is volt lehetőség, hogy a különböző csoportoknak kategóriákat állíts be. Viszont a rengeteg opció tömegében igencsak könnyű elveszni, így végeredményben kevesebben találhatnak rá a csoportra.

Ennek most vége szakad, ugyanis három nagy típusra oszlanak majd a jövőben. Az Általános kategóriába kerülnek majd a szabadidős, vásárlást és szórakozást célzó csoportok. Emellett helyet kap majd még a Munka és az Egészség kategória, azok számára, akik ebben a témában keresnek segítséget.


Mi lesz a régi kategóriákkal?


A meglévő csoportokat, amelyeket a múltban már kategorizáltak, a rendszer automatikusan fogja elhelyezni az új szisztéma szerint. Tehát nem kell attól tartani, hogy egy nap majd köddé válnak, mindössze a címkéjük fog megváltozni.

Az újonnan létrehozott csoportoknál pedig nem lesz opció, hogy nem választasz kategóriát. Az automata beállítás az Általános lesz, amit neked kell majd manuálisan átállítani, ha például céges csoportot hozol létre.

Szeretnéd kihozni a maximumot a social media újdonságaiból, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? A Szubjektív Média csapata áll rendelkezésedre. Keress fel minket bátran és mi kezelésbe vesszük oldalaidat, hogy a csúcsra pörgethesd a vállalkozásodat.


Szubjektív Média


Forrás: facebook.com