Kövessen minket a Facebookon!

Mégis mi az a Vanish funkció a Facebookon?

A Facebook ismét beújított egy kicsit. Most egy eltűnő módot hozott létre a Messenger-ben elrejtett üzenetekhez. Mi a helyzet? Eddig is voltak eltűnő üzenetek…, akkor ez miben más? Nos, a közösségi felületeken már egészen hamar megjelent az igény a múlandó beszélgetésekre. Ennek hátterét most nem célunk ismertetni, különösen, hogy egészen szerteágazó azon csevegések témája, címzettje, időszaka, melyeket örökre törölnénk az éterből.

Az elmúlt hetekben a WhatsApp is behozta a titkos csevegés mellett az eltűnő üzeneteket is, melyek automatikusan 7 nap után törlik magukat. Erre fel a Facebook is fogta magát, és bejelentette, hogy mostantól elérhető a Messengeren a „Vanish Mode”, vagyis az eltüntető mód. A változtatás kapcsán természetesen rá is licitáltak a konkurens csevegő appra. Hogyan? Mindjárt mutatjuk!


Miben más a Messenger, mint a WhatsApp eltűnő módja?


A Facebook Messengeren a törlődő, eltüntető módban megírt üzenetek már a megírást vagy olvasást követően azonnal eltűnnek, amint kilépsz a chat ablakból. Így a privát, meghitt vagy egyéb személyes hangvételű üzeneteinket nem kell külön kitörölni.

Elég, ha a meglévő vagy új chat ablakot megnyitva az üzenetek alól felfelé csúsztatással beléptetjük magunkat a Vanish módba, és ide gépeljük az adott szövegrészt. Erről a másik fél is értesítést kap, és bekapcsolhatja a módozatot. Majd, amint újra maradandó írásos emléket szeretnénk ugyanebben a chat ablakban, akkor pedig újra felfelé csúsztatva kiléphetünk az eltüntető módból, ugyanígy a másik fél is. Így az eredeti beszélgetésből kimaradnak ezek a rejtett részek.

Természetesen nem csak a Messenger lesz az, ahol megjelenik ez az új funkció, a Facebook család többi tagja is átveszi a lehetőséget. Jön Instagram-on is a DM-ekben vagyis személyes üzenetekben is. Az Instagram után pedig a WhatsUp is sorra kerül majd a közös integrálódásuk során. Ugyanúgy ahogyan a selfie matricák, a közös videónézés vagy például a chat-ablakok színváltoztatása.

Ha nem szeretnél lemaradni a friss és ropogós hírekről hasonló témákban illetve, ha kérdésed van, akkor keress minket bátran!

Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média