Kövessen minket a Facebookon!

A Meta elemzést tett közzé az új adatvédelmi szabályokról és azok hirdetőkre tett hatásáról

Ha szeretnél felkészülni hirdetőként, és a változó jogszabályi környezetben is kimaxolni a marketingeredményeidet, olvasd el a Meta elemzésének összefoglalóját a legfontosabb tudnivalókról.


Privacy Enhancing Technologies – Adatvédelem-javító technológiák


Irányelvek módosulásai és bizonyos intézményi változások olyan adatvédelemi szabályozást hoztak létre a közelmúltban, amely értinti többek között a hirdetéscélzást és a közönség megszólítását, így a hirdetők az új paramétereknek megfelelve kell használniuk a beszerzett információt a felhasználókról. Az adatvédelem-javító technológiák egyre kiterjedtebbé válnak, és minden vállalkozásnak tudatában kell lennie a változásoknak.

A Meta elemzése Privacy Enhancing Technologies, azaz PET címszó alatt tárgyalja az új irányelveket, például az adattiszta szobákat és az azonosítatlan betekintést a közönség adataiba. A Meta azt is vizsgálja, hogy a PET hogyan védi a felhasználók adatait, ugyanakkor hogyan segít hozzá új információkhoz, és azok milyen gyakorlati lépéseket tesznek lehetővé a hirdetők számára.


Digitális hirdetési ökoszisztéma


A beszámoló szerint a PET-ek egyre fontosabb szerepet játszanak a digitális hirdetési ökoszisztéma működőképességének megőrzésében. Mivel a nap lassan leáldoz a harmadik féltől származó cookieknak a Chromium-alapú böngészőkben, mindenki azt kutatja, milyen alternatívák léteznek az adatvédelemmel kompatibilis aktiválásra, mérésre és hirdetéscélzásra. Vannak konzorcium által meghatározott javaslatok, illetve együttműködések az AdTech-ipar különböző szereplői között, amelyek lehetővé teszik a hirdetők és a hirdetések közzétevői között a mérést, az ügyfélegyezési adatok megosztását és a cross-platform megoldásokat.

Alapvetően okosabban kell bánniuk a hirdetőknek az adatokkal, amikhez hozzájutnak, kampányaikban pedig gépi tanulásos megközelítéseket kell alkalmazniuk, hogy pontosabban targetálhassanak.

A Meta összefoglalója szerint a spektrum egyik végén a szervezetek védelme áll, amely folyamat- és irányításorientált, tehát szerződésekben és működési folyamatokban fixálható. A másik végén ott van a technikai védelem (mint a PET-ek), ami minimalizálja a felhasználók adataihoz való jogosulatlan hozzáférést és azoknak felhasználását (akár csak elemzés céljából) kriptográfia, hardveres és statisztikai technikák keverékével. A kettő között pedig ott van az engedélyek, statisztikák és egyszerűbb kriptográfia egyvelegéből álló védelem a jogosulatlan adatfelhasználás elkerülése érdekében.

A Meta arra is kitér elemzésében, hogy a marketingszakemberek hogyan készülhetnek fel életük új adatvédelmi fejezetére. A jelenlegi adathasználati folyamatok ismerete, ezek lehetséges változásainak megértése, valamint az új szabályozásban rejlő lehetőségek kiaknázása nem is akkora ördöngösség, mint először gondolnánk.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média