Kövessen minket a Facebookon!

Új funkciót tesztel a Facebook, az oldaltulajdonosok nagy örömére

A legfrissebb információk szerint a Facebook fejlesztői egy olyan, új lehetőség bevezetését tervezik, mely főként a saját oldalt kezelő adminoknak és szerkesztőknek kedvez majd a jövőben.

Az egyelőre tesztelés alatt álló funkció az oldaltulajdonosok számára lehetővé teszi majd, hogy még azelőtt megtekinthessék, hogy friss bejegyzésük miképpen is fog mutatni a hírfolyamban, mielőtt a megosztás gombra rákattintva élesítenék azt.


Miben segít az előnézet?


A fejlesztők tervei szerint az „előnézet” gombot a közölni kívánt posztok esetében az „azonnali megosztás” mellett kell majd keresni. Ha pedig rákattintunk, olyan formában láthatjuk leendő bejegyzésünket, ahogyan az oldalunk követőinek hírfolyamában is megjelenik majd.

A funkció lehetőséget ad az oldalak adminisztrátorainak a posztok ellenőrzésére és hatékonyabb optimalizálására is. A friss tartalmak ellenőrzésével ugyanis az esetleges elütések vagy megjelenési és formázási hibák még azelőtt korrigálhatók, hogy az adott poszt nyilvánosan megjelenne a Facebookon.


Az újdonság, ami nem az


Az opció persze csak abból a szempontból jelent újdonságot, hogy egyszerűbbé teszi saját posztjaink felülvizsgálatát. Az időzített bejegyzések alkalmazásával ugyanis ezt akár jelenleg is megtehetjük, habár a folyamat némileg komplikáltabb, több kattintást, és több időt is vesz igénybe.

Az új funkció bevezetése ellenben lehetővé teszi azt, hogy végre ne csak időzített tartalmaink megjelenését tudjuk az éles publikálás előtt lektorálni, hanem az azonnali megosztás előtt is képet kapjunk arról, hogy az általunk tervezett poszt hogyan is fog majd festeni követőink hírfolyamában.

A Facebook illetékesei szerint, ha minden a megfelelő kerékvágásban halad, az új előnézeti funkcióval hamarosan mi is közelebbről megismerkedhetünk.

Szükséged lenne segítségre oldalaid kezelésében? Keress minket és profi csapatunk leveszi a terheket a válladról.


Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média