Kövessen minket a Facebookon!

Új Facebook feed a láthatáron

Igazán nem mondhatjuk, hogy a Facebook nem képes időről időre megújulni. Nem is olyan meglepő, hogy ismét egy újdonságot tesztelnek. Ezúttal a felületet alapjaiban tervezik átalakítani a készítők, hogy átláthatóbb és könnyebben kezelhető legyen.

Az újítás ezúttal a főoldalt érinti majd, ahol egészen új módon tudsz majd lapozgatni a tartalmak között. Ez elsősorban a Facebook Stories-nak kedvez majd, de nézzük meg közelebbről a készülőben lévő frissítést!


Hogy fog kinézni az új hírfolyam?


Az újragondolt feedben jobbról balra lapozhatod majd az ismerőseid és az általad követett oldalak posztjait. Ez persze egyből felveti a kérdést, hogy nem okoz-e majd mindez káoszt a görgetéskor. Természetesen a fejlesztők gondoltak erre is.

A bejegyzéseket megadott ideig láthatod majd, utána automatikusan megy tovább a hírfolyam a következő tartalomra. De nem ez az egyetlen újítás, amit a megújult főoldal tartogat majd. A Facebook csapata ugyanis a Stories tartalmakat is szeretné felpörgetni.


Mi köze a hírfolyamnak a Facebook Storieshoz?


Csak annyi, hogy a Stories is helyet kap majd a legfrissebb megjelenő tartalmak között. Ez több szempontból is előnyös lenne mind a felhasználóknak, mint a Facebooknak, hiszen ezzel a funkció nagyobb teret kapna.

Azzal, hogy megjelennek ezek a posztok a főoldalon, javulhat a posztok elérése. Ezzel ráadásul a többi facebook-ozó is plusz motivációt kaphatna a használatára. Ugyanis jelenleg nem örvend túl nagy népszerűségnek, éppen emiatt a rossz elérés miatt.

A frissítés azonban még valószínűleg sokáig várat majd magára. A Facebook nyilatkozata szerint még csak a tesztek elején járnak, így nem tudni, mikor kaphatjuk kézbe a megújult feed-et.

Elakadtál a Facebook és egyéb social media tartalmak útvesztőjében? Keress fel minket bizalommal és bízd szakértő kezekre az oldalaid kezelését!


Szubjektív Média


Forrás: socialmediatoday.com