Kövessen minket a Facebookon!

Új görgetési funkció az Instagram tesztüzemében

Az előző év végén bombaként robbant a hír, hogy az Instagram új görgetési formátumot tesztel. A gépezetbe azonban hiba csúszott, mivel az eredeti tervek szerint ezt a hírt még nem szándékozták megosztani a nagyközönséggel. Azonban egy hiba következtében mostanra már mindenki erről beszél.

Az érintéssel lapozható hírfolyam az ünnepek alatt mutatta meg magát és a hír futótűzként kezdett el terjedni arról, hogy az Instagram újabb nagy dobásra készül. Az időzítés egyébként remek, hiszen nemrégiben a Twitter is komoly újításokat vezetett be a hírfolyamban, a váltható rangsorolással.


A hiba, ami valójában teszt


Néhány héttel ezelőtt több felhasználó is arról számolt be, hogy megváltozott számára az Instagram felülete és görgetés helyett érintéssel tudták lapozni a hírfolyamot. Ez egyébként többekben riadalmat is keltett, mivel fogalmuk sem volt, mi történhetett az alkalmazással.

A platform fejlesztői csapata nem is maradt sokáig adós a válasszal. Közleményükben jelezték, hogy pánikra semmi ok, a jelenség csak egy hiba, ugyanakkor azt is elárulták, hogy egy tesztelés vett rossz irányt, amikor ez a felhasználók felületén is megjelent.


Az új funkció kényelmesebbé teheti az alkalmazást


A nagy riadalom ellenére a lehetőség a jövőben még könnyebbé teheti majd az alkalmazás használatát. Ahelyett, hogy végiggörgetnéd az egész hírfolyamot az újdonságokat kutatva, elég néhány kattintást tenni és már át is ugorhatod majd azokat a tartalmakat, amelyek nem érdekelnek.

Ahogy az egyik leleplező videóból kiderült, az Instagram csapata egy használati utasítást is fog mellékelni majd az újításhoz. Ennek fényében az átállás gördülékeny és egyszerű lehet azok számára is, akik nehezen szoknak hozzá a felületek módosításaihoz.

Az elmúlt hónapokban egyértelművé vált, hogy az Instagram felülete több fronton is megújul. Ez a változás azonban szerencsére rengeteg új lehetőséget hordoz magában, amelyeket kihasználva te is csúcsra pörgetheted majd a forgalmadat.

Szeretnéd hatékonyan alkalmazni a közösségi médiát a marketingedben, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Lépj velünk kapcsolatba és mi segítünk neked eligazodni a különböző platformok világában, hogy az élre törhess!


Forrás: recode.net


Szubjektív Média