Kövessen minket a Facebookon!

Matricázhatók lettek a TikTok videók

Február végén a TikTok megcsinálta, hogy a feltölteni kívánt videókat a felhasználók különböző matricákkal díszíthessék a kedvük szerint.


Ami új benne


Ezek a matricák már nem csak úgy néznek ki, mint amit odatapasztottak képernyőre, hanem a felhasználó track-elheti, azaz pozícionálhatja a kívánt matricát. Így a meghatározott felületen marad, miközben leköveti annak mozgását. Ennek következtében végig ugyanazon a ponton tud maradni, miközben a méretét a perspektívához mérten változtatja. Ha pedig a felhasználó nem szeretné, hogy a kívánt grafika végig ott legyen a képernyőn, akkor azt is beállíthatja, hogy mikor tűnjön el, vagy jelenjen meg.


Ha úgy néz ki, hogy hasonlít valamire, nem tévedsz


A TikTok ezzel a húzásával is tovább folytatta azt a próbálkozást, hogy minél hasonlóbb legyen az Instagram-hoz. A matrica-választó felület is erősen az említett közösségi médiát utánozza. Nem lehet tudni, hogy ez az állandó majmolás mikor fog megállni, de a lényeg, hogy ez az új választható funkció további kreatív ötletekre sarkallhatja a TikTok felhasználóit, és talán sokkal vonzóbba teheti azoknak, akik eddig ódzkodtak tőle.


Mi lehet a motiváció a sok hasonlóság között


A TikTok bámulatos látogatói és felhasználói növekedést ért el nagyon rövid idő alatt és nagyon hamar sokak kedvencévé vált. Jelenleg pedig komoly dilemma elé állítja felhasználókat, hogy a manapság két legnépszerűbb közösségi média közül melyiket alkalmazzák inkább élményeik megosztására, ezt vagy az Instagram-ot. Bár java részt a TikTok a fiatalok körében örvend nagyobb népszerűségnek, a felmérések szerint a 60 év fölöttiek is szokták használni.

Tehát az, hogy a TikTok komoly utánzásba kezdett a közösségi média prominens szolgáltatóihoz való hasonlóságért, arra enged következtetni, hogy a minimális különbségek látszataival akarja átcsábítani magához a felhasználókat. Őket amúgy szinte már alig kell motiválni, hiszen 2018-ban a Google App Store legtöbbet letöltött alkalmazása volt, 660 millió alkalommal.

Olyan kapcsolatot keresel aki tudna segíteni oldalaid hatékonyabbá tételében? Keress meg bennünket és mi átvesszük ezt a feladatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média