Kövessen minket a Facebookon!

A versenytársak SEO-jának elemzése segít saját lehetőségeid kiaknázásában

Versenytársaid SEO-jának megismerése segít, hogy megtaláld a megfelelő kulcsszavakat és linképítési lehetőségeket, és könnyebben hozz létre buyer persona profilokat.


Taktikai ötletszerzés


Versenyzés előtt a sportolók hosszú órákat töltenek a hibáik analizálásával és a hiányosságaik feltárásával. Nem szabad ennek másképp lennie a digitális marketinggel sem.


Ez derül ki az elemzésből


  1. Mit csinálnak a versenytársak.
  2. Hogyan csinálják.
  3. A SEO-stratégiáik mely tényezői a legkiemelkedőbbek.
  4. Mik a hiányosságaik.

Ezekkel az információkkal gazdagodva felülmúlhatod a versenytársakat. Először írd be a Google-ba a főbb kulcsszavakat, és nézd meg, milyen oldalak jönnek fel elsőként. Így nagy vonalakban látni fogod, kik a vetélytársaid. Ezután segítségül hívhatsz olyan eszközöket, melyek segítenek elmélyíteni az elemzést.


A versenytársak azonosítása


A Semrush használata jó kiindulópontot adhat a versenytársak azonosításához. Az Organic Research jelentésben kattinst a Versenytársak fülre.


Blacklinkelemzés


A következő lépés, hogy megnézed a versenytársaid blacklinkprofilját. Hány egyedi hivatkozás mutat rájuk? Milyen minőségűek ezek a linkek? Mekkor az általuk megszerzett kapcsolatok kapcsolati sebessége?

Elemezd a saját oldalad blacklinkjeit is. A Semrush-ban menj a Blacklink Analytics oldalra, és írd be a gyökérdomainedet. Akár négy versenytársat is hozzáadhatsz, hogy lásd a blacklink statisztikákat egymás mellett.


Kulcsszókutatás


Csoportosítsd kulcsszókészletekben a szavakat: kezdd a magkulcsszóval, majd jöhetnek hozzájuk a „hosszú farkú” kulcsszavak.

Például ha az első számú kulcsszó a Real Estate Auction (ingatlanaukció), akkor a kulcsszókészlet a következőképpen fog kinézni:

Amikor ezek megvannak, mehetsz mélyebbre, másodlagos kulcsszavakkal, kérdésekkel és más variációkkal.

A kulcsszavak rangsorolása


Olyan kulcsszavakat kell keresned, amelyek gyakoriak, de alacsony a nehézségi szintjük (KD). Hogy ez teljesül-e, függ a webhely korától, szerkezetétől, backlinkprofiljától és sok más tényezőtől.


Kulcsszóhiányok keresése


Találd meg azokat a kulcsszavakat, amikre a versenytársaid még nem gondoltak! Nyisd meg a Keyword Gap Report oldalt, és hasonlítsd össze a versenytársaid és saját kulcsszavaidat.


A végső kulcsszólista összeállítása


Használd a Keyword Managert a kulcsszóadatok összegyűjtésére, és készítsd el végső listádat.

A versenytársak adatainak felhasználása a stratégiád kialakításához.

Most végre tudni fogod, kikkel állsz szemben a SERP-ben. Sok sikert!

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: searchengineland.com


Szubjektív Média